O2 TV - PR - eWRC.cz
4. 3. 2016 17:50 − 3163× − 0

Mexická rallye nabídne na O2 Sport Martina Prokopa

Třetím podnikem letošní sezóny WRC je Mexická rallye, kde se poprvé pojedou závody na atraktivním šotolinovém povrchu.

Třetím podnikem letošní sezóny WRC je Mexická rallye, kde se poprvé pojedou závody na atraktivním šotolinovém povrchu. Stanice O2 Sport exkluzivně přinese víkendové přímé přenosy a také etapové sestřihy toho nejzajímavějšího. To vše doplní zkušeným komentářem Petr Horák a automobiloví experti Michal Ernst s Janem Černým.

Mexická rallye přivede posádky do naprosto odlišného prostředí, než ve kterém jezdci startovali v úvodních dvou soutěžích. Nízké teploty, led, sníh střídající teplo, prašná šotolina a vysoká nadmořská výška. Říká se, že na tratích vysoko v horách motory speciálů WRC díky řidšímu vzduchu přichází až o čtvrtinu svého výkonu. Bude to stejné pro všechny, ale přesto budou muset jezdci přizpůsobit svůj styl jízdy těmto nezvyklým podmínkách.

Klenotem letošního ročníku Mexické rallye je 80 km dlouhý test Guanajuato, který je navíc zařazen až na poslední den soutěže a může ještě hodně zamíchat pořadím. Ve světových soutěžích se takhle dlouhý test nejel více než 30 let, naposledy v roce 1983. Všichni mají ještě v živé paměti loňskou havárii Otta Tanaka, který se svou Fiestou skončil v jezeře a na poslední chvíli se z auta stihli s navigátorem Raigem Molderem dostat ven. O malý zázrak se následně postaral jejich tým M-Sport. Auto, které leželo 10 hodin pod vodou, dokázal během tří hodin zprovoznit a svou posádku vrátit do soutěže. Co si pro nás tato nevyzpytatelná trať připraví tentokrát?

V Mexické rallye se také letos poprvé v mistrovství světa představí český zástupce Martin Prokop. Nenechte si ujít to nejlepší ze závodů WRC na obrazovkách stanice O2 Sport!

Program přímých přenosů z Mexické rallye na O2 Sport:

Den Datum Čas vysílání Komentátoři

  • Pátek 04. 03. 2016 17:00 – 18:00 Petr Horák a Michal Ernst
  • Sobota 05. 03. 2016 21:00 – 22:00 Petr Horák a Michal Ernst
  • Neděle 06. 03. 2016 19:00 – 20:00 Petr Horák a Jan Černý
  • Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!