Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 3. 2016 15:00 − 4103× − 6

Thierry si pátek dlouho neužil

Thierry Neuville zahájil dobře sezónu v Monaku, ale následující dvě rally si asi představoval jinak.

Jestliže v Monte Carlu zahájil Thierry Neuville sezónu poměrně dobře – bral třetí místo, tak ve Švédsku zůstal po technických problémech a velké ztrátě bez bodu. Podobný scénář pak pro Belgičana nabrala i Mexická rally, kde sice zvládl dobře úvodní superspeciálky, ale na prvním klasickém testu přišel 13 kilometrů před koncem 54 km dlouhého testu El Chocolate náraz do sloupku a konec. Ten byl o to smutnější, že po RZ3 držel Neuville druhé místo a v osudné zkoušce zajížděl na splitech druhé nejrychlejší časy hned po Latvalovi. Tím byl pátek ukončen a Belgičanovi nezbylo než putovat do rally2 a v sobotu se vrátit.


Foto: www.bestofrallylive.com

"Po horizontu ve velmi rychlé pasáži mi utekl zadek a v následující úzké zatáčce jsem musel poslat auto bokem. Levou přední částí auta jsem trefil nějakou tyčku a zlomil rameno zavěšení," vysvětluje mexický páteční konec Neuville a pokračuje, "v autě jsme neměli potřebný díl a pak jsme ztratili příliš mnoho času, abychom mohli pokračovat. Je to smůla, protože do té doby se nám dařilo výborně. Moc jsem na to netlačil, jel jsem na pohodu. Nemám tušení, co se přesně stalo. Možná jsem byl trošičku mimo stopu."

O rozsahu poškození vozu nejlépe svědčí fakt, že poté, co byl Thierrymu Neuvillovi doručen potřebný díl, tak s autem po opravě dojel vlastními silami do servisu. Proto asi nikoho nepřekvapí, než se dnes belgické duo vrátí do soutěže v rally2 s cílem zabojovat v neděli o body. "Je to dlouhá, těžká rally a stát se může cokoliv, což jsme ostatně viděli i dnes. Budeme pokračovat v tvrdé práci, abychom viděli, co ještě dokážeme zachránit i přes časovou penalizaci, kterou jsme dostali," je do zbytku soutěže odhodlaně naladěn Thierry Neuville.

Komentářů celkem: 6
5. 3. 2016 16:061
0 0
u nás se nadává Prokopovi, nebo na Prokopa a přitom jsou na světě Neuvillové a Latvalové smajlík
5. 3. 2016 17:182
0 0
To je Milane dost odvážný konstatování!!smajlík
5. 3. 2016 18:003 Upraveno 18:01
0 0
Prokop totiž zajel stejné množství tak dobrých výsledků a ukázal se ve stejném světle jako výše zmínění a jen kvůli idiocii a hlouposti šéfů továrních týmů jezdí pořád jako soukromník. To je jasné jako facka. smajlík smajlík
Napsat, že Prokop jezdí posledních pár let tužku není nadávat Prokopovi, ale konstatovat realitu...
5. 3. 2016 18:334
0 0
A není to tou šílenou žebráckou značkou kterou pilotuje?smajlík
5. 3. 2016 18:495
0 0
Tvl... Ten Hnůjdaj má to zavěšení z perníku, ne? Kolik už zlomili kol? Moc? smajlíksmajlíksmajlík
5. 3. 2016 19:476
0 0
Poznal jsem Octavii,ale Hnůjdaj asi nikdy nepochopím....smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!