Konec března patří v Sosnové Dakaru

MOGUL Dakar Setkání v Sosnové 27. března je největší setkání dakarských závodníků v České republice.

Autodrom v Sosnové u České Lípy o velikonoční neděli 27. března nabídne fanouškům motorismu jedinečný zážitek v podobě MOGUL Dakar Setkání, kde se představí nejvýznamnější domácí závodníci z Rally Dakar. Ti se během celodenního programu představí i se svou technikou v akci, kdy byla speciálně pro toto setkání výrazně upravena trať autodromu, kde vznikl okruh tvořený zhruba z poloviny offroadovou sekcí včetně šesti skoků.

„Pro dakarské závodníky jsme upravili trať na autodromu, kde se závodníci objeví jednak přímo před diváky pod tribunami, ale zavedeme je i na offroadovou sekci, kterou tvoří z části skoky na šotolině, která je využívána pro supermoto. Divákům, kteří chtějí být blíže offroadové sekci, nabídneme možnost sledovat závodění i z opačné části autodromu, kde budou terénní sekci blíže. Přímo před tribunou vznikne další skok a s těžkou technikou jsme upravili i loni vybudovaný skok, aby byl atraktivnější pro diváky i pro závodníky,“ říká k přípravám ředitel autodromu Sosnová Pavel Dušánek.


Foto: Radoslav Holan

Po loňském premiérovém setkání dakarských závodníků v Sosnové u České Lípy i v tomto roce potvrdily účast přední české dakarské týmy a můžeme se tak těšit na silnou sestavu týmu Tatra Buggyra Racing, létající LIAZ předvede Martin Macík z týmu KM Racing a nebude chybět ani Tatra týmu Bonver Dakar Project. „Od závodníků máme pozitivní reakce a stále ještě jednáme s dalšími týmy a závodníky, a měli bychom divákům nabídnout asi šest závodních dakarských kamionů a věřím, že i několik osobních offroadových speciálů. Tady už nám účast potvrdili například Tomáš Ouředníček s Pavlem Vaculíkem z Ultimate Dakar Teamu s Hummerem H3 a jednáme stále ještě i s Martinem Prokopem. Zajímavostí by měla být účast starších závodníků, kteří mají za sebou účast na slavné Rallye Paříž Dakar včetně historického závodního automobilu Tatra,“ doplňuje Pavel Dušánek.


Foto: Radoslav Holan

Návštěvníci Dakar Setkání budou mít jedinečnou možnost vidět závodní dakarské speciály v akci na trati při závodu na čas, ale také ojedinělou možnost na jednom místě potkat tolik závodníků z této slavné dálkové soutěže a zajistit si například jejich autogram při velké společné autogramiádě. Během programu MOGUL Dakar Setkání bude také možné v prostorách autodromu Sosnová zakoupit hned několik knih s tématikou dálkových soutěží, které na akci přivezou jejich autoři.


Foto: Radoslav Holan

MOGUL Dakar Setkání v neděli 27. března je součástí celodenního programu na autodromu v Sosnové plného motorsportu pod názvem Jarní Setkání mistrů, kde kromě dakarských závodníků mohou diváci sledovat i závodění na paralelní trati autodromu. Tam se v soubojích dvou aut utkají nejrychlejší závodníci série MOGUL driving cupu.


Foto: Radoslav Holan

Vstupenky na celodenní program MOGUL Dakar Setkání a Jarního Setkání mistrů zakoupíte na pokladnách autodromu Sosnová v ceně 150,- Kč. Více informací najdete na www.autodrom.cz a na facebooku Autodrom Sosnová.


Foto: Radoslav Holan

Komentářů celkem: 1
6. 3. 2016 17:19
0 0
škoda toho hloupého termínu - uprostřed prodlouženého Velikonočního víkendu....takže letos mám smůlu :-( a myslím nejen já...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!