Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 3. 2016 16:24 − 3167× − 0

Seb Ogier: Dali jsme do toho vše

V Mexiku absolvoval Sébastien Ogier jubilejní stý start v MS, ale na rozdíl od úvodních dvou rally na vítězství nedosáhl.

Po úvodních dvou letošních zastaveních světového šampionátu si stoprocentní bilanci držel Sébastien Ogier a do Mexika jel s pohodlným bodovým náskokem. Avšak, jak praví pravidlo o startovních pozicích, na Francouze čekaly dva dny čištění šotolinových tratí, což se stalo osudným jeho nadějím na dovršení letošního hattricku. Svému týmovému kolegovi Jari-Mati Latvalovi nestíhal, Fin si vybudoval až minutu a půl vysoký náskok na čele a Ogier mohl v neděli pouze kontrovat na PowerStage, kde dal Latvalovi pět sekund a připsal si bonusové body.


Foto: www.bestofrallylive.com

"S Julienem nemáme žádné výčitky. Od startu až do cíle jsme do toho dávali vše. Naše volba pneumatik byla riskem s cílem kompenzovat naši startovní pozici a já jsem jel co nejblíže limitu to šlo. Nemohli jsme doufat v lepší výsledek než je druhé místo, takže to je solidní výsledek," říká Sébastien Ogier ke svému mexickému vystoupení. Ale trochu ho mrzí, že jeho ztráta byla tak výrazná: "Přirozeně bych doufal, že s Jarim-Matim ukážeme divákům o něco vzrušující souboj. Ale neexistovala možnost, jak to udělat, podmínky na trati pro nás byly první dva dny velmi rozdílné. Ale to neubírá na jeho výkonu, Jari-Mati si plně zasloužil vyhrát a jemu i Mikkovi patří má gratulace," chválí svého týmového kolegovu Sébastien Ogier.

Ačkoliv dvojice Sébastie Ogier – Julien Ingrassia nevyhrála celkově, náladu si v neděli alespoň trochu spravila vítězstvím na PowerStage, čímž si o tři body vylepšila bodové konto a na vítězného Jari-Mati Latvalu ztratila jen šest bodů. Ale pokud jde o celkové průběžné pořadí šampionátu, tam je Ogier jednoznačným lídrem, když má 35 bodů k dobru na druhého Madse Ostberga z M-Sportu. "Nakonec to pro šampionát dopadlo velmi dobře, na Jari-Matiho, jehož stále beru jako svého největšího soupeře v boji o titul, jsem ztratil jenom šest bodů. Stále si na něj udržuji náskok v hodnotě zhruba dvou vítězství a pokud jde o mezeru mezi mnou a nejbližším soupeřem, tak tam se náskok ještě zvýšil," uzavírá dokazem na náskok na Madse Ostberga Seb Ogier své hodnocení uplynulé rally.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!