Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 3. 2016 19:48 − 6796× − 5

VW má zajištěnu budoucnost nejméně do roku 2019

Volkswagen motorsport, hegemon posledních let v šampionátu WRC, má jistý program nejméně do roku 2019.

Z Volfsburgu dnes přišla zpráva, která zřejmě potěší většinu fanoušků, protože tým Volkswagen motorsport potvrdil, že se bude účastnit světového šampionátu minimálně do konce roku 2019 a nijak jej neovlivní předpokládané náklady, které koncernu vznikají s řešením emisní aféry, která se objevila v druhé polovině loňského roku. Zprávy o prodloužení programu německé značky v MS proběhly médii již vloni, ale ve vedení koncernu došlo v souvislosti s emisní aférou k výměně členů představenstva společnosti a ti noví potvrdili, že na plánech VW motorsportu se nic nemění a soupeři budou muset se současným hegemonem šampionátu nadále počítat.


První vítězství Pola WRC přišlo při jeho druhém startu…

Serveru autosport.com pak k pokračující podpoře týmu představenstvem automobilky řekl Jost Capito: "Staré představenstvo schválilo program do roku 2019. Ale v listopadu, když nastoupili noví členové, tak nám byl schválen program jen na letošní sezónu a bylo nám řečeno, abychom přišli na jaře a bavili se o budoucnosti. Takže jsme zašli zpět za představenstvem s naším programem do roku 2019 a byl nám schválen ve stejné podobě, ale teď už novým představenstvem," říká k jednáním o zajištění budoucnosti týmu jeho šéf a dodává, "nejde o nic nového, ale je to důkaz toho, že budoucnost je do roku 2019 zajištěna."

Jak dokládají slova Jurgena Stockmanna, člena představenstva pro prodej, marketing a služby zákazníkům, pro magazín Autocar, tak VW má rally nadále rádo. "Světový šampionát v rally je náš sport. V případě výsledků, tam jsme za krátký čas dosáhli úžasných věcí a jde o motivaci pro celou společnosti, protože to ukazuje, čeho lze dosáhnout, když tým pracuje společně. Orientace na tým je pro nás klíčová a dále se pak rozšiřuje směrem k fanouškům, kteří nás sledují," říká Jurgen Stockmann.


… to zatím poslední minulou neděli v Mexiku, foto: www.bestofrallylive.com

A jak dokazují slova Franka Welsche, který je u Volkswagenu zodpovědný za technický rozvoj značky, Volkswagen je hrdý na své tituly a poctivě pracuje na voze pro příští rok. "Bytí trojnásobnými světovými šampiony se nám moc líbí a už před nějakým časem jsme započali práce na nové generaci auta pro rok 2017. Náš závazek pokračuje a bude trvat minimálně tři roky. Doufáme, že budeme v soubojích s novými soupeři stejně úspěšní jako doposud," uzavírá Frank Welsch. Od příštího roku tedy můžeme na tratích MS očekávat zajímavé boje. Nyní dominujícímu VW se vrátí konkurent v podobě Citroenu, jenž vládl šampionátu před Němci a po delší pauze se vrací i Toyota, která s Volkswagenem soupeří o pozici největšího producenta aut na světe a nyní se jejich soupeření přenese i na rychlostní zkoušky.

Komentářů celkem: 5
haq
9. 3. 2016 20:581
0 0
Fajn že je něčí účast jistá smajlík snad konkurence trochu zamaká ale smajlík
9. 3. 2016 21:142
0 0
To se snad dalo čekat dyť Polo 2017 testuje(a možná vyvíjí Gronholm)
9. 3. 2016 21:193
0 0
hujer, tak důvody máš vysvětleny v článku - muselo to schválit nové představenstvo a to, čistě teoreticky, mohlo rozhodnout jinak než to předchozí
10. 3. 2016 10:354
0 0
Tak Míra chtěl asi říci, že se dalo čekat schválení od nového vedení.
12. 3. 2016 20:125
0 0
... VW bude všechny mlátit přes držky tak dva roky-tři, pak to předá Škodovce, něco podobného jako Pažouti předali štafetový kolík v rámci koncernu Citrónům... přece nehodí do kanálu všechno to, co jim Škoda společně se Seatem za všechny ty roky posbíraly a co teď Němčouři zúročují, to by byli sami proti sobě... mezitím přelezou, aspoň tipuju, do F1-ček, ale to se bude jmenovat nejspíš "Redbull-Audi"... toť můj tip, třeba se ve všem pletu... a v MS bude šéfem Dacia... uvidíme... řekl slepý... pravil klasik...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!