Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 3. 2016 20:49 − 4037× − 17

J-M Latvala: V šampionátu ještě není nic rozhodnuto

Jari-Mati Latvala v Mexické rally dominoval a slavil vítězství, což jej psychicky nakoplo a věří, že titul ještě nemusí být úplně ztracen.

Po Rallye Monte Carlo a Švédské rally to vypadalo, že jakékoliv naděje Jari-Mati Latvaly na zisk titulu v letošním roce jsou ztraceny. Avšak po vítězství v Mexické rally si Finský pilot věří a porážku Sébastien Ogiera nevidí nereálně. Svou úvahu rodák z Töysä zakládá na tom, že minimálně ještě v Argentině a Portugalsku, což jsou oba šotolinové podniky, bude mít před Francouzem výhodu pozdější startovní pozice a při opakování mexického scénáře by se současný rozestup 50 bodů mezi oběma jezdci mohl o něco zmenšit.

V Mexiku si totiž Jari-Mati Latvala sice připsal body za vítězství, ale na PowerStage jej Sébastien Ogier porazil a rozdíl mezi oběma jezdci se tak snížil jen o šest bodů. Fin je nyní šestý, což znamená, že v Argentině jej před ním pojede pět aut, které mu budou opět čistit trať. "Startovní pozice bude pořád dobrá," řekl serveru autosport.com Jari-Mati a zamýšlí se nad možnými scénáři souboje se Sebem, "což znamená, že budeme moci na Seba vyvinout další tlak a držet jej pod ním. Ale musíme pokračovat ve vítězení. Šampionát není u konce, to rozhodně ne."

"V Mexiku jsme museli bodovat a to jsme udělali, teď si musím tento trend udržet. Jistě, bude to chvíli trvat, pokud bude Seb brát body za druhá místa, ale teď jdeme správným směrem," neskládá zbraně Jari-Mati Latvala, avšak uznává, že kdyby se mu Mexická rally nepovedla v podobném duchu jak ji odjel, tak by to byl konec všech nadějí. "Měl jsem velmi nesnadný vstup do sezóny a před Mexickou rally jsem měl docela obavy. Když nedokážu bodovat, tak je těžké se dostat zpět do boje. Věděl jsem, že startovní pozice mi trochu pomůže, ale také toho musíte být schopní využít. V hlavě mám uloženo, jak moc dobrý je Seb jezdec a vím, se mu moc se mu dařilo v posledních dvou letech, zejména když tady dokázal loni vyhrát i z pozice prvního jezdce na trati," zamýšlí se dále finský pilot nad nedávno skončenou Mexickou rally a tím, co jí předcházelo.

Jari-Mati Latvala pak věří, že jeho mexické vítězství ukáže, že je schopný vyhrávat i na náročných a obtížných soutěžích, jako je právě ta severoamerická. "Vyhrál jsem v soutěžích jako je Finsko a tak podobně, ale tahle rally je jiná. Vítězství v soutěži jako je tahle, která je něco na způsob rally Acropolis, kde nejde o jízdu naplno po celou dobu, to mi dodává další sebedůvěru," uzavírá odhodlaný Jari-Mati Latvala. Šanci převést svá slova v činy pak bude mít šanci za šest týdnů, kdy Argentinská rally startuje.

Komentářů celkem: 17
11. 3. 2016 07:03
0 0
ten klučina mě baví, jednou to dotlačí do cíle už by útočil na titul, že mu chybí 50 bodů, toho si jaksi nevšimnul smajlíksmajlíksmajlík
MPI
11. 3. 2016 07:08
0 0
Jari Jari, jedna vlaštovka jaro nedělá.... smajlík Já tomu klukovi fandím, ale... Vidím to asi jako Novej. Aby ten náskok nějak výrazně stáhnul (což nestáhne), musel by v těch následujících soutěžích nejen vyhrát, ale ještě vyhrát i powerstage a Ogi to nejlépe někam zahodit... V opačném případě bude Ogi vždy max druhý a v konečném účtování ho opět seseká o parník....
11. 3. 2016 08:19
0 0
A podle vás by bylo vhodnější prohlášení od Jaryho typu : "No, sice jsem v Mexiku vyhrál, ale jelikož se posraly první dva podniky, tak je to už úplně jedno, protože je Ogi stejně moc daleko."...???? Jestli někdo v sezoně dokáže Ogiho potrápit, tak je to právě on...V případě, kdy by on po třetím podniku prohlásil, že titul stejně neudělá, tak by se zbytek sezony vlastně ani nemusel ject...
11. 3. 2016 08:40
0 0
Původně napsal vencls
V případě, kdy by on po třetím podniku prohlásil, že titul stejně neudělá...
ale vždyť právě tohle po nepovedeným začátku sám prohlásil smajlík
11. 3. 2016 09:48
0 0
Vencls, tohle téma jsme řešili pod minulým článkem o JML. Čteš podobný řeči třeba od druhého v pořadí Ostberga? nebo Mikeše? Že by titul nechtěli? Nebo na něj nejeli? Já tady řeči podobnýho typu nevidím, pouze od JML. A potom, skutek utek. Už to trvá dva roky. A po zkušenostech z právě těch minulých dvou let tvrdím, že JML má problém v hlavě. A ten problém není Ogi, kterého tam JML má "uloženého", jak píše. ten problém je sám JML. Proto mě články na téma "útočím na titul a jmenuji se JML" už nějakou dobu rozesmívají. smajlík
11. 3. 2016 10:32
0 0
Já myslím, že klasicky, než se dostanou na asfalty, tak už dávno bude mít JML odpískanou sezonu.. takže takový výkřik do tmy je pěkný, ale holt závodí ve špatné době, kdy proti nim stojí "neporazitelný-vyrovnaný" člověk. jeden tu byl 9 let, a nikde není napsáno že ten nový tu nebude tu samou dobu...
11. 3. 2016 10:53
0 0
Od Ostberga nebo Mikkelsena řeči o útoku na titul nečteme, neboť ani jeden na titul neútočí. Titul by asi chtěli, ale chtít můžou... Jediný, kdo rychlostně stíhá Ogierovi, je Latvala, což potvrdil i sám Ogier. Takže ten jako jediný může titul nejen chtít, ale taky pro to něco udělat, protože nějaká drobná (v podstatě minimální) šance tam je. Ti zbylí dva jmenovaní si to rozdají o třetí flek. Tak to je ostatně každý rok.
11. 3. 2016 11:00
0 0
JML opět žvaní. Myslím, že Ogier od něj rozhodně necítí žádný tlak, protože umí počítat a zná svůj cíl. Pokud se bude na dalších dvou soutěžích scénář opakovat, stáhne JML 12 bodů a bude ztrácet38. Z toho Ogiera určitě pifne.
11. 3. 2016 11:48
0 0
1. Pokud by v letošní sezoně mluvil o titulu Mads nebo Mikeš, tak bych pak už nerozuměl vůbec ničemu! Ani jeden z nich ani výkonnost ani spolehlivost nemá!

2. Jak jsem psal dřív. Co jinýho by na dotazy po vyhraným podniku měl říkat. Ty by ses schodil a řek, že titul stejně nezískáš? Pak je možnost to co řekl, a nebo je taky možnost říct neserte mě pořád s těmahle otázkama a odejít...
11. 3. 2016 11:54
0 0
A jinak, vy Jarymu dáváte za chybu to, co se stalo ve Švédsku? Ano, Monte posral, ale osobně nevěřím tomu, že neomylný Ogi letos nějakou chybu neudělá (viz Španělsko minulý rok) a taktéž není nikde napsáno, že ho nemůže potkat stejná věc jako Jaryho ve Švédsku. Pokud někoho po třetím podniku takto odsoudíte, pak nechápu, jak vůbec můžete rally fandit - ať už komukoliv. Ano, Jary každou sezonu opakuje to samý, ale bez toho, že v titul a v sebe bude věřit, se mistrem světa těžko někdy stane ( a to platí obecně, ne pouze u něj)....
11. 3. 2016 11:56
0 0
Tak počkej. On ten titul může klidně ještě vyhrát. Ogier to 4x zahodí a je tu drama. To ale nic nemění na tom, že by se svými zkušenostmi mohl mluvit tak, aby nebyl za kašpárka. Na to máme mozek a vyjadřovací schopnosti.
11. 3. 2016 12:13
0 0
buzekpar, jako sice letos se zázraky dějí (viz Leo a jeho Oscar) ale že by to Ogi 4x zahodil, na to bych si nevsadil ani ze srandy smajlík Ale máš pravdu, že stát se může cokoliv, párkrát se pokaká technika a bude to zas zajímavé.
11. 3. 2016 12:18
0 0
Původně napsal vencls
1. Pokud by v letošní sezoně mluvil o titulu Mads nebo Mikeš, tak bych pak už nerozuměl vůbec ničemu! Ani jeden z nich ani výkonnost ani spolehlivost nemá!

2. Jak jsem psal dřív. Co jinýho by na dotazy po vyhraným podniku měl říkat. Ty by ses schodil a řek, že titul stejně nezískáš? Pak je možnost to co řekl, a nebo je taky možnost říct neserte mě pořád s těmahle otázkama a odejít...

Naprosto souhlasím. Ještě bych dodal, že na chování a vyjadřování JML je strašně vidět práce psychologa. Psycholog mu říká: "Musíš si věřit!, Říkej si, že vyhraješ! atd." a tak si to Jari říká. Stejně tak projev emocí. Myslím, že Jariho dřívější přirozené chování nebylo tak založeno na emocích, jako je tomu po zásahu psychologa.
11. 3. 2016 13:37
0 0
Latvala má naprostou pravdu, v šampionátu není nic rozhodnuto.Ovšem v boji o vicemistra.
V žádném případě nejsem příznivcem Ogiera,ale vycházím z reality.Pokud bude jezdit, tituly
budou patřit jemu a to nejméně do roku 2019 včetně.
11. 3. 2016 14:10
0 0
Já myslím, že na vyjádřeních Jariho je hlavně vidět zaměstnavatel. Ti by ho setřeli, kdyby řekl, že na to prdí a bude si smykovat pro radost. Musí mít víru a houževnatost atd. protože takový je i Volkswagen.
Jakkoli je ztáta 44 bodů po třetím závodě proti Sebovi nesmazatelná...
11. 3. 2016 14:40
0 0
Já teda nevím, podle mě jsou odjeté 3 soutěže a dalších 11 se pojede. Jari měl v Monte celkem smůlu, ve Švedsku velkou smůlu a Mexico vyhrál. I Ogi to umí pěkně vyválet viz loňská Catalunya nebo předloňské Německo, k tomu může přijít technická závada (viz loňská Argentina se VW úplně nepovedla) nebo defekt a rázem to bude zase vyrovnané. Ogi je samozřejmě jasnej favorit na titul, ale nikdy neříkej nikdy...smajlík.
11. 3. 2016 15:01
0 0
Myslím, že ani tak nejde o body, ale o to, jak každý z nás chápeme, vnímáme psané nebo řečené. Někdo to vidí jako odpovídající vyjádření; někdo jako neobratné vyjádření; někdo jako kecy.

Já na základě více vyjádření JML z poslední doby volím možnost poslední. A jiní to mají jinak. To je asi vše.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!