11. 3. 2016 18:31 − 4465× − 0

Maratónské rychlostní zkoušky nemají budoucnost

Pořadatelé Rally Mexico vsadili na dlouhé měřené testy v čele s osmdesátikilometrovou RZ Guanajuato.

Pořadatelé Rally Mexico, třetí soutěže letošního MS, vsadili na dlouhé měřené testy v čele s osmdesátikilometrovou RZ Guanajuato. Budoucnost této, a i ostatních dlouhých rychlostních zkoušek, je ovšem hodně nejistá. Pomineme-li maratónské RZ během Safari Rally, byla zkouška Guanajuato nejdelším testem od Tour de Corse 1986.

"Vícekrát ne, my rozhodně ne," říká rezolutně Patrick Suberville, ředitel Rally Mexico. "Jsem rád, že jsme to vyzkoušeli – měl jsem plnou důvěru v tým a v to co dělají – ale nebudeme to opakovat." Rychlostní zkoušku si pořadatelé rozdělili na tři části se třemi vedoucími RZ a třemi týmy, které se staraly o bezpečnost závodníků. "Měli jsme na této RZ více aut bezpečnosti než samotných soutěžních vozů," zažertoval ještě Suberville.

"Z hlediska promotéra je 80 kilometrů příliš mnoho. Nemá to žádnou přidanou hodnotu – sportovní ani komerční a nečiní to soutěž zajímavějším," říká zástupce promotéra MS Olivier Ciesla. "Je dokonce sporné, zda-li takhle dlouhá zkouška motivuje jezdce jet rychle nebo zda-li se jen snaží vůz dovést do cíle. Nechceme podporovat organizaci zkoušek delších než 50 nebo 60 kilometrů," má jasno Ciesla a dodává: "Neexistuje žádná přidaná hodnota. Ta je obsažena již ve WRC."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!