Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 3. 2016 10:29 − 5809× − 0

Mads skončil předčasně po nárazu do skály

Průběžně druhý muž klasifikace MS na Kanárských ostrovech sice vedl, ale na RZ7 havaroval a skončil.

Při úvodním podniku mistrovství Evropy došlo k zajímavé konfrontaci zástupce mistrovství světa a toho kontinentálního, když se díky místním sponzorům na start postavil i jezdec M-Sportu Mads Ostberg. Ten hostoval ve Fiestě R5 týmu RMC a do soutěže vstoupil nejlépe jak mohl. V Rally Islas Canarias zvítězil při kvalifikaci a pak také dlouho setrvával na vedoucí příčce, kde se na něj však pomalu, ale jistě dotahoval druhý Kajetan Kajetanowicz. Rozuzlení souboje přišlo předčasně, když norský jezdec v RZ7, posledním pátečním testu, havaroval a uvolnil tak první příčku Polákovi.


Foto: www.fiaerc.com

Osudnou se Madsovi Ostbergovi stala levá zatáčka zhruba kilometr před cílem vložky Santa Lucía, kde jej vyřadily opětovné problémy s vadnoucími brzdami, které měly za následek náraz do skály. "Už před incidentem jsem zaznamenal něco jako varování, když se zdálo, že brzdy nefungují úplně v pořádku. Ale pak se zdálo, že se to zlepšilo a pomyslel jsem si, že to bylo kvůli nějaké špíně, prachu či něčemu podobnému," vrací se ke své páteční havárii Mads Ostberg a pokračuje, "bohužel pak se to stalo zas a když jedete nadoraz, tak nezbývá prostor pro cokoliv a havarovali jsme. Je to obrovská smůla, protože jsme si soutěž užívali a byla na ní fantastická atmosféra."

Ačkoliv posádka Ostberg – Floene figurovala ve startovní listině do čtvrté sekce soutěže – tedy do dnešního dne, nakonec se do soutěže už nevrátila. A to z důvodu přílišného poškození jejich Fiesty R5, které se nedalo do dneška odstranit. "Poškození auta je docela velké, je pryč celé zavěšení, bok auta je pomačkaný a poškozený je také diferenciál. Nebude možné v soutěži pokračovat, ale je jisté, že se dnes budu vyskytovat v servise," uvádí důvody své dnešní absence na trati Mads Ostberg.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!