Redakce - eWRC.cz
17. 3. 2016 10:50 − 3910× − 0

Jakub Čapka v MČR 2016 v barvách HANKOOK

Jakub Čapka se zúčastní celého seriálu MČR v rally s podporou oficiálního distributora závodních pneumatik HANKOOK.

Po loňské seznamovací sezoně dostal na rok 2016 třiadvacetiletý severočeský talentovaný jezdec Jakub Čapka šanci zúčastnit se celého seriálu Mistrovství České republiky v rally s podporou oficiálního distributora závodních pneumatik HANKOOK v České a Slovenské republice, firmy MK-RACING. Jakub Čapka se tak s vozem Mitsubishi Lancer Evolution IX ve třídě 3 zúčastní všech šesti podniků letošní sezóny a v barvách HANKOOK se premiérově ukáže na startu Rallye Šumava na konci dubna. Pro firmu MK-RACING je to premiérová podpora v takovém rozsahu v rally a po velmi úspěšné sezóně 2015, kdy se jezdci na pneumatikách HANKOOK pravidelně umisťovali v elitní desítce i na stupních vítězů a na Klatovské soutěži se zásluhou Karla Trněného s Fabií WRC radovali z absolutního vítězství, se jedná o další krok k prosazení značky HANKOOK jako elitního dodavatele závodních pneumatik.

„Loňská sezóna nevyšla podle mých představ, auto nefungovalo a neustále jsme odstupovali pro technické závady. Na druhou stranu to byla velká zkušenost co udělat lépe. Do sezóny 2015 jsem vstupoval jako absolutní nováček bez zkušeností a přihlásil se do pro mě neznámého programu Hankook Drivers 2015, což se mi zdálo jako nejlepší volba a vyplatilo se! Když auto drželo pohromadě, dokázali jsme zajet krásné časy a z pneumatik jsem byl nadšený, že alespoň něco na autě funguje jak má,“ vzpomíná na nepříliš vydařenou uplynulou sezónu Jakub Čapka, který má k dispozici kompletně zrepasovaný vůz, s nímž absolvoval o uplynulém víkendu první testy. „Po pár ostrých kilometrech jsme si na vůz zvykli a dost zrychlili, i díky novému spolujezdci, kterému v autě konečně mohu věřit. S tím vším a s pomocí MK-RACING, doufám, že letos budeme tlačit na přední pozice ve třídě. Velice se těším na novou spolupráci a společně zkusíme posouvat naše možnosti dopředu, tak držte palce.“ Doplnil Jakub Čapka.

„Z letošního úzkého spojení sil s Jakubem máme vzhledem k naší dosavadní úspěšné spolupráci velkou radost. Věřím, že jeho loňské dobré zkušenosti s pneumatikami HANKOOK a nově připravená špičková technika mu i díky naší podpoře umožní bojovat o přední příčky ve třídě 3 a že se neztratí ani v absolutní klasifikaci,“ říká k novému spojení Martin Kamiš z firmy MK-RACING a dodává, „Mitsubishi Lancer, respektive třída 3 obecně, je jednou z nejatraktivnějších cílových zákaznických skupin pro naše závodní pneumatiky HANKOOK a my věříme, že prezentace na vysoké úrovni a podpora mladého talentovaného jezdce spojená s dobrými výsledky je tou nejlepší cestou k rozšíření dobrého povědomí o závodních pneumatikách HANKOOK na domácí půdě. My všichni ve firmě MK-RACING se proto těšíme na sezónu 2016, až budeme klukům fandit.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!