Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 3. 2016 14:14 − 1886× − 0

Tomasz Kasperczyk plánuje sedm evropských startů

Polský pilot dojel na Kanárských ostrovech desátý v hodnocení ME tento výsledek nezůstane v rámci šampionátu osamocený.

Mladý polský pilot Tomasz Kasperczyk pokračuje ve zvyšování laťky své účasti v automobilových soutěžích. V roce 2014 vyměnil dvoukolku Fabii R2 za Fiestu R5 a dva roky bojoval na domácích tratích. Loni se s touto technikou v Estonsku podíval i do ME a v kontinentálním šampionátu pak hodlá mnohem ve větší míře pokračovat i letos. Při úvodním kole Mistrovství Evropy – Rally Islas Canarias vybojoval za volantem Fiesty R5 10. místo v hodnocení ME a připsal si premiérový bod. To je pro 23 letého jezdce začátek, protože letos plánuje odjel ještě dalších šest podniků ME.

Modro-bílou Fiestu R5 v barvách výrobce energy drinku Tiger by pak fanoušci měli mít možnost vidět při třetím kole ME Rally Acropolis a pak i na Azorských ostrovech v květnu. Dále je na programu Tomasze Kasperczyka účast při Rally Estonia (jediná soutěž, kde již s Fiestou R5 startoval – loni odstupoval z 16. příčky), bez debat je domácí Rajd Rzeszowski a sedmičku startů doplní na konci prázdnin zlínská Barum rally a lotyšská Rally Liepaja. "Hned po mém prvním startu jsem věděl, že účast v Mistrovství Evropy byla dobrou volbou. Tady jsou jednotlivé rally od sebe navzájem velmi odlišné, což je skvělé prostředí pro sbírání zkušeností," říká k ke svému letošnímu plánu startů mladý Polák.

Na závěr se ještě vraťme na Kanáry, kde Tomasz Kasperczyk svůj evropský program zahájil. "Při pohledu zpět to byla hodně úspěšná rally. Je sice pravdou, že první den jsem nebyl nebyl spokojený s tempem, měl jsem problémy se do něj dostat a mimo jiné byla náročná volba pneumatik kvůli počasí," hodnotí Polák odjetou soutěž a dodává, "v sobotu to už nebyl problém, viděli jsme šanci se posunout vzhůru a využili ji. Jeli jsme o mnoho rychleji a to nás dovedlo k umístění v TOP 10," uzavírá Tomasz Kasperczyk hodnocení svého druhého evropského startu s Fiestou R5 v kariéře.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!