Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 3. 2016 21:15 − 3648× − 0

Juho Hänninen testovacím jezdcem Toyoty

Finský jezdec dlouho bez práce nezůstal a poté, co se podílel na vývoji první i20 WRC, tak nyní bude učit jezdit Yaris WRC.

Poslední start u jména Juho Hänninen nalezneme při loňské Finské rally, kde expilot Škody motorsportu vybojoval za volantem Fiesty WRC 6. místo. To však startoval jako soukromník. Posledním továrním angažmá pro finského jezdce byl Hyundai, v jehož službách byl Fin v roce 2013, kdy se podílel na vývoji i20 WRC a pak i v roce 2014, kdy se v kokpitu Hyundai objevil na šesti světových podnicích a nejlépe dojel v Polsku a Finsku, kde bral body za 6. místo. V uplynulém týdnu se podle finských médií (mtv.fi) potvrdily spekulace, že Juho Hänninen bude zapojen do vývoje dalšího vozu specifikace WRC, konkrétně Yarisu, se kterým se Toyota vrátí příští rok do MS. Šéf týmu Tommi Makinen má problém sehnat jezdce a do pozic testovacích pilotů angažoval právě Häninena a jeho by měl doplnit Mikko Hirvonen.

A v případě Juha Häninnena tím nekončíme, MTV Intersport přináší slova Tommiho Makinena o tom, že kromě letošních testovacích prací by se mohl pilot objevit za volantem i v premiérové sezóně Toyoty v MS v roce 2017. "Juho, jak jen může, tak sleduje všechny soutěže, jaké podmínky kde panují a tak podobně. Tím pádem víme, co musíme brát v potaz při testování. Juho tímto získá možnou výhodu pro rok 2017, protože je možné, že příští rok v šampionátu pojede a také bude pokračovat ve vývoji auta," řekl Tommi Mäkinen na adresu možného Häninenova zapojení nejen jako testovacího jezdce Toyoty.

"Juho se může účastnit šampionátu v roce 2017, aby mohl dále pokračovat s vývojem auta. Nic jej neprověří lépe, než nasazení přímo v závodě. Z toho důvodu se pokusíme letos odjet co nejvíce testů bude možné, aby co nejlépe poznal auto," sdělil dále Tommi Makinen finským médiím. Pokud jde o často zmiňované zapojení Mikka Hirvonena do projektu Toyoty, je možné, že bude jedním z více testovacích jezdců, ale nic není zatím dohodnuto. "Nemáme žádný přesný časový plán. Ale Mikko je v zásadě připraven se do projektu zapojit," dodává pak šéf Toyota Gazoo Racing k zapojení bývalého továrního jezdce Fordu a Citroenu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!