Michel Fabre – nejstarší letošní účastník MS

Ač by Michel Fabre mohl věkem pomalu pomýšlet nad penzí, rozhodl se letos zúčastnit MS v rally ve WRC3.

V šampionátu WRC3 se letos na světových zkouškách objevuje zajímavé jméno – Michel Fabre. Ptáte se proč zajímavé? Za volanty převážně Citroenů DS3 R3T (jiné vozy zde tvoří minoritu) se v tomto šampionátu objevují mladí, nadějní jezdci, kteří chtějí svými výkony zaujmout a získat tak třeba místo ve vyšší třídě či se dostat do hledáčku týmových manažerů. V případě námi představovaného jezdce však musíme udělat výjimku, protože pokud se podíváme na rok narození, tak Michel Fabre by s datem 1954 v rodném listě, mohl ostatním jezdcům dělat spíše dědečka. Ale to nic nemění na tom, že sny se mají plnit v jakémkoliv věku a proto letos tohoto francouzského jezdce, který je povoláním stavitel nemovitostí, vídáme za volantem D3R R3T ve WRC3.

Letos to Michel Fabre vzal pěkně zostra, protože loni odjet pouhé dvě soutěže ve francouzském cupu a v roce 2016 se naplno vrhl do světového šampionátu, kde zvládl odjet všechny tři dosavadní soutěže. V Monaku se ve WRC3 sešla slušná konkurence a výsledkem bylo 8. místo, ale na následujících podnicích ve Švédsku a v Mexiku těžil Fabre z nezájmu soupeřů a po dvou úspěšně dojetých rally si připsal dvakrát plný bodový zisk. Tím pádem je nyní v čele bodování WRC3 před Ole Christian Veibym, který ztrácí 29 bodů a vzhledem k tomu, že Nor nepojede ani v Argentině, francouzský jezdec má šanci svůj náskok navýšit.

"Po našem vítězství ve Švédsku jsme se dostali do čela klasifikace WRC3 a je to dobrý pocit. Spokojenost je maximální, i přes to, že podmínky v Monte Carlu nebyly jednoduché. Švédsko bylo taky obtížné, ale jsem spokojený. Argentina bude také hrozně náročná, ale doufám, že body získám," říká Michel Fabre, jezdící pod hlavičkou Sainteloc racingu, k dosavadnímu průběhu sezóny a vzhledem k tomu, jak si volí starty, můžou se vkrádat myšlenky o tom, že by mohl získat titul. "Nebylo to a stále ani není o tom, že bych myslel na titul, ale je to o dokončování každé soutěže, užívání si toho a získávání bodů, tam kde je to možné," dodává Francouz ke svému závodění. Po Argentině na něj pak čeká dlouhá pauza, protože další starty přijdou až ve druhé polovině roku, když se ukáže v Číně, Austrálii a na Korsice, přičemž si jako záložní nechává ještě Katalánsko.

Komentářů celkem: 3
19. 3. 2016 20:191
0 0
Superkolíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
20. 3. 2016 06:442
0 0
Ano, překvapivý vedoucí jezdec WRC3 z týmu Sainteloc JUNIOR Team! smajlík
20. 3. 2016 16:543
0 0
to je ilustrace pověstného každý je stár tolik, na kolik se cítí smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!