Redakce - eWRC.cz
21. 3. 2016 22:02 − 7457× − 4

Trojanova schůzka naslepo nezůstala bez následků

Nový přírůstek v dílnách Korno Motorsport. A ne ledajaký…..

Jméno Karla Trojana bylo po několik uplynulých sezón spojováno především se značkou ozdobenou ve svém znaku třemi diamanty. Mitsubishi Lancer Evo IX v jeho rukách často popíralo zakořeněnou představu fanoušků o produkčních vozech jako o „nekoukatelné“ kategorii. Svým atraktivním jezdeckým stylem dokázal totiž i japonské „enko“ přimět k chování, které diváci u tratí náležitě kvitovali. Zdálo by se, že spojení Trojan a Mitsubishi je konstantou, na které už lze jen stěží něco změnit. Obzvláště připočteme-li fakt, že se pražský pilot a jeho tým stali i vyhledávanými partnery pro úpravy a přípravu závodních vozů japonské značky. Mít rychlého a spolehlivého „myšáka“ pro mnohé znamenalo a znamená usedat do vozu, který prošel dílnami ve středočeské vesničce Korno.

Zavedený status quo měla narušit až nedávná rallyová novinka z Mladé Boleslavi s přívlastkem R5. A když došlo i na start Karla Trojana na loňském Pražském rallysprintu za volantem Škody Fabia R5, připravované věhlasným týmem Raimunda Baumschlagera, nešetřil jezdec superlativy a zájem se plíživě změnil v posedlost. Posedlost, která vyústila ve zbrusu novou Fabii R5 připravenou vyjet z týmových dílen vstříc prvním testovacím kilometrům. „Pocit? Skvělý!“, rozplývá se Karel Trojan. „Už jsem asi zapomněl, jak úplně nové závodní auto vlastně voní. Jestli začne škodovka vyrábět ještě parfém s vůní fungl nové „erpětky“, půjde mezi fanouška rozhodně na dračku!“, usmívá se při pomyšlení na své první dojmy z nového nářadí. „Teď je příliš brzy mluvit o plánech. Mám zatím jen bezprostřední pocity – ohromnou radost z prosté skutečnosti, že je auto tady. A k tomu velké příjemné překvapení ze způsobu komunikace se Škodou Motorsport. Jestli se všemi klienty jednají tak vstřícně a otevřeně, tak není divu, že jim sportovní byznys skvěle funguje.“

Rallyové příznivce však pochopitelně zajímá především kdy a kde uvidí Karla Trojana za volantem. „To je snadná otázka, ale velmi složitá odpověď…. V tuto chvíli především jednáme s potenciálními zájemci o pronájem vozu. Jako tým jsme si vybudovali u klientů slušné renomé a jsem si jistý, že i „erpětku“ budeme schopni připravovat na špičkové úrovni. A co se týká mých vlastních startů – záleží pochopitelně především na stávajících a případně nových partnerech týmu, zda by chtěli být s rally, Fábií R5 a mnou vidět.“ Jak by asi dodala většina rallyových laiků i odborníků – byli by vidět velmi dobře a nejspíše i velmi vpředu… Věřme tedy, že nás tým z Korna, v čele s Trojanem juniorem, brzy znovu příjemně překvapí. „To víte, voní sice úžasně, ale jen čichání mi nejspíš dlouho nevydrží…“, usmívá se mnohoznačně Karel Trojan.

Komentářů celkem: 4
22. 3. 2016 09:001
0 0
Mně se strašně líbí, jak si každý druhý v ČR pořizuje Fabii R5 (nebo nejlépe 2) , aby ji pronajímal. smajlík Tolik zájemců o pronájem snad ani v celé Evropě není.
22. 3. 2016 09:082
0 0
Ale jo, zájemců by bylo hafo. Ale ne každý zájemce na to má penízky... smajlík
22. 3. 2016 15:333
0 0
liposh: Problém je v tom že každý koupí auto a pak doufá že ho pronajme, stejně jako Tomaštík a další. A půjčovat si na koupi auta peníze taky není zrovna ideální...
22. 3. 2016 17:104
0 0
Že by si Karel nechal ujít Šumavu, když už má doma takové náčiní?
Doufám že ne.....smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!