23. 3. 2016 19:53 − 3870× − 3

Právě vychází magazín Rally 2/2016

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Preview MČR 2016

Přehled největších adeptů na 23. český titul v rally. Souboje se rozhoří na konci dubna v Klatovech, nejpozději o pět měsíců později v Příbrami bude definitivně jasno.

Emil Triner – "Končí i větší borci"

Je to tak – legenda českého rallysportu Emil Triner po více než třiceti letech končí svoji úžasnou rallyovou kariéru.

Pozvánky k podnikům MČR a RSS 2016

Krátké vizitky podniků obou vrcholných českých šampionátů.

Kopřivnice je zpět!

Při prvním pohledu do harmonogramu Valašské rally 2016 určitě všechny fanoušky zaujala rychlostní zkouška Kopřivnice. Kdo se kolem rallysportu pohybuje, jistě ví, že se tam v posledních letech pravidelně jezdí podniky GPD Rally Cupu. Ti později narození ale už nemusí vědět, že se kopřivnický polygon stal v letech 1997-1999 baštou zlínské Barum rally. I proto jsme na toto období zavzpomínali s ředitelem Barumky Miloslavem Regnerem.

Karel Trněný – "Mám štěstí na lidi kolem sebe"

Dvaačtyřicetiletý Západočech se pohybuje na soutěžní scéně přes dvacet sezón, v nichž už mnohokrát sehrál úlohu příjemného překvapení výsledkových listin. Někteří lidé jej ale dlouhodobě považují spíše za rebela a nevítaného vetřelce…

Adéla Vacková – "Sním o světových startech i Legendách"

Atmosféra automobilových soutěží před několika lety pohltila i navigátorku Adélu Vackovou.

ERC: Rally Islas Canarias – Abrazivní asfalt

O vítězi úvodní soutěže mistrovství Evropy na Kanárských ostrovech rozhodly sjeté pneumatiky. Obhájce titulu Kajetanowicz vyhrál první etapu, ale v sobotu ráno přehustil gumy a téměř je zničil. Jeho ztráty využil Lukjaňuk s Fiestou R5 zlínského H-racingu a zvítězil.

Andreucc(ss)i – Parťáci v autě i životě

Paolo Andreucci v loňském roce oslavil padesáté narozeniny. Navzdory věku tvoří společně se svou spolujezdkyní a zároveň životní partnerkou špičkovou posádku. Důkazem byl nejen devátý italský titul, který loni vybojovali, ale především předvedený výkon na Rally Sardinia. Dokud je nepotkaly problémy, byli nejrychlejší posádkou v kategorii WRC2, což byl v konkurenci jezdců, jakými jsou Lappi, Kopecký, Al-Attiyah či Lefebvre, skutečně obdivuhodný výkon.

Rally Mexico – Latvalovo zmrtvýchvstání

Jari-Matti Latvala si až při třetím klání v Mexiku spravil chuť a připsal si na své konto první letošní vavřín.

Lorenzo Bertelli – Ve stínu Prady…

Lorenzo Bertelli s největší pravděpodobností mistr světa v rally nikdy nebude. Svým pozitivním přístupem, neotřelým chováním a naprosto odlišným designem svého vozu je zajímavým oživením WRC.

Abarth 124 rally

Čtyřicet let po posledním oficiálním nasazení vozu Fiat 124 Abarth Rallye s Markku Alénem a Mauriziem Verinim a deset let po představení průkopnického Fiatu Grance Punto Super 2000 se italská značka Fiat snaží o návrat k automobilovým soutěžím.

Ladislav Lála – Africa Eco Race je skutečný závod do Dakaru

Mezi ty, kdo si Afriku zamilovali, patří navigátor Ladislav Lála. Společně s Tomášem Tomečkem hájí barvy Promet Excalibur týmu a na Africa Eco Race 2016 vybojovali v kategorii kamionů solidní druhé místo.

FIA RX 2016 – Loebův příchod

V polovině dubna začne další sezona rallykrosového MS. A bude stát za to!

Petter Solberg – Král RX udržel svůj trůn

Když v roce 2014 vybojoval norský šoumen Petter Solberg titul mistra světa v rallykrosu, způsobilo to obrovskou senzaci. Objevily se však i hlasy, že to bylo způsobeno slabší konkurencí, že v roce 2015 nebude mít Petter motivaci k obhajobě titulu a že si konkurence bude Solberga více hlídat.

Komentářů celkem: 3
23. 3. 2016 21:12
0 0
A na obálce .... Nečekaně Tonda..
23. 3. 2016 21:16
0 0
Myslím, že foto na obálce se platí jako reklama, není na tom nic špatného, časopis si na sebe musí vydělat. I když je pravda, že některé posádky jsou tam častějismajlík
24. 3. 2016 10:12
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!