24. 3. 2016 06:06 − 2002× − 1

Představení týmu Autoklub Peugeot Rally Talent

Vítěz projektu Karel Kupec usedne do závodního vozu značky Peugeot 208 R2 s Karolínou Jugasovou.

Na dnešní tiskové konferenci, která se konala v prostorách Autoklubu České republiky, byl představen tým vítězů projektu Autoklub Rally Talent 2016.

Vítěz projektu Karel Kupec usedne do závodního vozu značky Peugeot 208 R2 s Karolínou Jugasovou. Na druhém místě umístěný Václav Černín rozjede letošní sezónu se spolujezdcem Jiřím Strossem. První start oba týmy čeká dne 26. března 2016 na 7. Testovací RZ Žiželice 2016, kde se setkají tváří v tvář zkušeným rally jezdcům.

Václav Černín absolvuje šampionát Rally sprint série a Karel Kupec bude bojovat v Mistrovství České republiky v rally. Obě posádky se pak budou účastnit i dalších nesportovních akcí, jako je například automobilová slavnost Legendy, která se již tradičně koná v Praze.

Pro oba týmy jsou připraveny vozy značky Peugeot. Posádky absolvovaly veškerá potřebná školení, tréninky a stále pracují na své kondici pro nastávající sezónu.

„Součástí závodění jsou samozřejmě také finanční prostředky, a abychom kluky naučili i obchodnímu jednání, mají na vozech vyhrazený prostor pro potenciální partnery, které mají za úkol si sami sehnat“ sdělil Adam Eliáš, generální sekretář pro automobilový sport Autoklubu České republiky.

Zástupce hlavního partnera společnosti Peugeot Česká republika Marco Venturini k projektu Autoklub Peugeot Rally Talent dodává: „Značka Peugeot pomohla už několika talentům dostat se mezi světovou špičku rally a byl bych moc rád, kdyby se nám něco podobného povedlo i v ČR. Současně je tento projekt pro nás příležitostí potvrdit skvělou reputaci vozu Peugeot 208 R2“.

Partnery týmů Autoklub Rally Talent 2016 jsou Peugeot ČR, TOTAL, Faster magazín, Legendy, Pirelli a MK Racing. Autoklub ČR již nyní děkuje všem partnerům a těší se na letošní spolupráci.

Komentářů celkem: 1
24. 3. 2016 23:16 Upraveno 23:18
0 0
3,9 mil. Kč jsou podle Aktuálně.cz předpokládané náklady na tento projekt....
Můžeme to porovnat s částkou 200 tis. kč, kterou dostal několikanásobný mistr republiky či s částkou cca 1 milion, co obdržela posádka, jezdící mistrovství světa.Ano, zdroje financí jsou různé, jednou je to podpora z min.školství, to druhé jsou prostředky z Českého olympijského výboru a tedy od sázkových společností.
Nicméně výše prostředků pro dva "talenty" je vyšší než pro celou reprezentaci v soutěžích.
Když navíc pominu tu skutečnost, že oba talenti budou vzájemně konfrontováni svými výsledky, ač jeden má už za sebou několikaletou zkušenost v soutěžích i s vozy 4x4,/to, že taky mnoho závodů se stejným typem, na jakém se jezdily závěrečné testy Rally talent je podobnost čistě náhodná.../ a s vozem P 208 už loni absolvoval 4 podniky a i letos na jaře už další, zatímco druhá posádka bude opravdu teprve začínat, tak navíc je podle mne taková koncepce výběru talenta chybná.
Já bych za částku několikanásobně menší/ asi tak 4x/ pronajal 5 lacinějších vozů /např.Honda/ pro pět "talentů", případně více a zaplatil jim účast ve sprintech , tedy na celou sezonu, ale ve zcela samostatném Poháru talentů, aby za peníze ČOV nebrali body těm, kteří sice jsou třeba taky talentovaní, ale jezdí za svoje .
Teprve na základě takových výsledků v delším časovém horizontu tedy minimálně jedné sezony je možné rozpoznat a vybrat toho správného nadějného "talenta" a pak ho následně adekvátně podpořit ,vždyť na realizaci projektu ČOV a užití financí je doba tří let, podle mne žádný génius není totiž schopen rozpoznat talent jenom na základě nějaké krátké gymkány na Sosnové či dokonce pohovoru, když už dle stanoviska pořadatelů výběru talentů nebyl ten čas jízd nakonec tak rozhodující .
Prostředky Českého olympijského výboru jsou sice určeny prioritně na mládež, ale jistě se s výše uvedenou sumou mohlo zacházet tak, aby zasáhla širší pole začínajících , než doposud jenom ty dva podporované.
Koneckonců částky , které AČR zatím od ČOV obdržel , tedy v roce 2014 cca 15 mil.,loni 10,5 mil. pro rozvoj mládeže v auto i moto sportu by jistě umožnily širší záběr výběru talentů .
Každopádně vybraným posádkám přeji hodně úspěchů, nebudou to mít lehké.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!