26. 3. 2016 07:17 − 1752× − 0

Hustopeče zpět v ERT, nově ve slovenském mistrovství

Přípravy 12. ročníku Agrotec Petronas rally, s centrem v jihomoravských Hustopečích, jsou v plném proudu.

Přípravy 12. ročníku Agrotec Petronas rally, s centrem v jihomoravských Hustopečích, jsou v plném proudu. Letošní ročník soutěže se uskuteční ve dnech 17. – 18. června 2016, tradičně jako součást českého šampionátu (3. podnik MČR 2015), staronově jako jeden z dílů European Rally Trophy (zároveň Zóny Střední Evropy) a nově jako třetí závod slovenského mistrovství.

Většina základních faktů k přípravám AGROTEC PETRONAS rally zůstává v podstatě shodná s posledními úspěšnými ročníky dnes již populární soutěže v prostředí vinařského regionu Hustopečí a okolí.

„Termín zůstává stabilní, stejně jako propojení asfaltových a šotolinových tratí. Naopak změn doznal zápočet závodu. Samozřejmě Hustopeče jsou nadále podnikem prestižního českého šampionátu, ale jinak je vše jinak. Na jižní Moravě budou chybět nejen ´poháristé´, ale rovněž účastníci mistrovství historických automobilů. Ale náhrada bude určitě více než kvalitní. Odhadovat startovní pole ERT je hádáním z čarovné koule, ale zařazení našeho závodu do mistrovství Slovenska je jednoznačně krokem nahoru. Jsme rádi, že jsme se po letech kontaktů konečně letos dokázali se SAMŠ domluvit. Slovenské týmy disponují kvalitní technikou a jistě přispějí k už tak zajímavé podívané na přední české dvojice,“ vypovídá ředitel hustopečské soutěže Rudolf Kouřil.

Hustopečská soutěž bude v MČR v rally 2016 následovat po klatovské Šumavě a Rallye Český Krumlov, která je druhým českým podnikem v kalendáři ERT 2016. AGROTEC PETRONAS rally se tak vrácí do seriálu vedle nedávno světové Bulharské rally či známých evropských klání Rally Vinho da Madeira, Rallye du Valais, Principe de Asturias či Ina Delta v Chorvatsku.

„Nyní probíhají jednání s úřady o konečné podobě závodu, ale opět vycházíme z pěti úseků. Chceme dodržet tradiční kompaktnost závodu, která je pro nás vždy prioritou. Pojedeme tak podobnou kilometráž jako v loňském ročníku, avšak v každé etapě vždy jeden test dozná výrazné obměny,“ upřesňuje šéf organizačního týmu Martin Rada.

Už nyní je tedy jisté, že na účastníky hustopečské rally čeká tradiční formát pátek večer (2x 2 RZ, 2 zkoušky za tmy) – sobota (2x 3 RZ), opět se servisním zázemím v areálu hustopečské společnosti Moss Logistics.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!