Redakce - eWRC.cz
1. 4. 2016 10:06 − 5447× − 6

Mistr ČR v rally bude volen

MČR v rally čeká v následujících letech radikální změna, které povede k větší bezpečnosti a nižším nákladům pro všechny.

Na schůzce-neschůzce, která se konala-nekonala, přednesl zástupe jednoho velkého automobilového Producenta místní Sportovní autoritě neotřelý návrh, který má ale pozoruhodně racionální jádro a jehož aspekty nelze pominout.

Zmíněný Producent navrhl, že do českého šampionátu přihlásí tři tovární posádky, za předpokladu, že budou ihned vyhlášeny za Mistra, Vicemistra Viecevicemistra čekého šampionátu. Argumentace, že takto by to stejně dopadlo, a vzhledem k zásluze Producenta o automobilový sport zde, a také okolních kolonizovaných zemích, je to i navýsost spravedlivé. Notabene, obrovskými prostředky investovanými do získání českého titulu, nelze podle mínění boardu Producenta takto bezuzdně riskovat.

Při jednání padla ještě jedna podvarianta: Všechny ostatní soutěžící vozy v MČR v rally, které mohou teoreticky Producenta ohrozit, by dostaly restriktor ráže 12mm. To by mělo své nesporné výhody. Diváci by se je včetně log reklamních partnerů při značně pomalejší jízdě mohli lépe prohlédnout. Nicméně na zasedání Svazu převážil názor, že by se při okruhových zkouškách tyto 12mm restriktorované vozy mohly nebezpečně plést do jízdy Mistrům a ještě by se při následném předjížděcím manévru mohlo stát neštěstí, a to jistě nikdo z nás nechce…

První varianta, volit dopředu Mistra ČR, přináší nepoznané výhody oběma stranám – Pořádání soutěží je pro pořadatele organizační, bezpečnostní a finanční risk, který by se takto rovnal nule. Všichni bychom si mohli oddechnout. Producent má velké výdaje v desítkách milionů na vývoj vozů, režii týmu, velké náklady na profesionální PR agentury…

Toto by dále nemusel platit a za ušetřené prostředky by mohl věnovat pěkně kulatou čtyřmístnou sumičku na podporu mladého dorostu v rally.

Za tím účelem se již někteří tovární jezdci Producenta rozhodli založit asociaci jezdců Značky, která by se podílela na výběru mladých talentů. Každý rok by se na vybrané rychlostní zkoušce, kde producent běžně testuje své speciály, proběhl výběrový test mladých uchazečů o licenci. Tři nejrychlejší by byli doživotně zbaveni možnosti získat potřebnou závodní licence pro území, kde Producent má ve svém trvalém držení Titul. Stejně jsou to všichni mladí blázni a ještě by někomu nebo sobě ublížili…

Bohužel, konkrétní výsledek jednání do této doby není znám, neboť zástupci Sportovní autority mají zatím pořád ústa dokořán a nelze z nich vyrazit kloudné slovo. Nicméně mluvčí Producenta již oznámil svou vůli zvýšit kulatou sumičku ze čtyřmístné na pětimístnou.

Komentářů celkem: 6
1. 4. 2016 11:071
0 0
Také přeju veselý apríl smajlíksmajlík
1. 4. 2016 12:412
0 0
proto navrhuji zvolit RnDr.smajlík nafurt i jako mistra ČR v rally,
1. 4. 2016 12:473
0 0
Konečně rozumný nápad! smajlík
1. 4. 2016 13:404
0 0
jen dobře informovaní nejspíše vědí kolik je na tohle článku pravdy a že to až taková legrace není.
1. 4. 2016 20:505
0 0
tak tak není to uplně aprílové jen pěkně zabaleně popsané co se skutečně odehrává smajlíksmajlík
1. 4. 2016 22:586
0 0
Přesně to samé mě napadlo smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!