2. 4. 2016 09:42 − 1683× − 0

Rocksteel – 35. Valašská Rally 2016 má první vítěze

U příležitosti konání 35. ročníku Valašské rally vyhlásil pořadatel automobilové soutěže výtvarnou soutěž na téma Nakresli rally.

U příležitosti konání 35. ročníku Valašské rally 2016 vyhlásil pořadatel uvedené automobilové soutěže, JTRT pro s. r. o. Vsetín výtvarnou soutěž na téma Nakresli rally. V pořadí druhý ročník výtvarného klání pro děti z mateřských a základních škol a studenty středních škol připravil pořadatel ve spolupráci se Základní školou Vsetín, Sychrov 97 a Muzeem regionu Valašsko. Podpory se akci dostalo také od organizátora Valašské rally 2016 AutoMotoKlubu Rallye Sport-Vsetín, společností Rocksteel Šenov u Nového Jičína, Svarmetal Skotnice a redakce Valašského deníku.

Snahou organizátorů výtvarné soutěže je seznámit veřejnost s výtvarnou představou dětí a mládeže o Valašské rally, rychlých autech a jejich posádkách či krajině, kterou soutěžní vozidla projíždějí. „Nebo také o fair play v motoristickém sportu, ztvárněnou klasickou či netradiční a zajímavou výtvarnou technikou, kterou u nejmladší generace Valašská rally, jež patří k nejstarším a nejnáročnějším v České republice, vyvolává,“ uvedla za organizátory výtvarné soutěže předsedkyně hodnotitelské komise, Jaroslava Ševčíková ze Základní školy Vsetín-Sychrov.

Druhý ročník výtvarné soutěže Nakresli rally vyhodnotí organizátoři při slavnostním odpoledni v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí dne 12. dubna 2016. Součástí slavnostního odpoledne se stane vernisáž nejúspěšnějších prací. A to za účastní nejen představitelů Valašky, ale také zástupců soutěžních posádek Rocksteel – 35. Valašské rally 2016. Poté budou práce prezentovány ve výstavních prostorech zámku.

Záštitu nad druhým ročníkem výtvarné soutěže dětí a mládeže Nakresli rally, pořádané u příležitosti Rocksteel – 35. Valašské rally 2016, převzali poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Petr Kořenek a místostarostka města Valašské Meziříčí Yvona Wojaczková.

Do soutěže bylo letos zasláno přes 150 prací od 17 kolektivů mateřských, základních a středních škol, družin, ale i jednotlivců. Porota ve složení Miriam Kamelandrová – zástupce pořadatele, Jan Husák – Muzeum regionu Valašsko a Jaroslava Ševčíková ze ZŠ Vsetín-Sychrov měla těžkou práci. „Všem, nejenom těm vyhodnoceným, moc děkujeme. Jsme rádi, že fandíte Valašské rally i naší soutěži,“ poděkoval a vzkázal všem, kteří své práce do soutěže zapojili, předseda organizačního výboru Rocksteel – 35. Valašské rally 2016 Jaromír Tomaštík.

Výsledky II. ročníku výtvarné soutěže Nakresli rally

Kategorie mateřské školy

1. místo Aneta Karaszová, MŠ Bařiny, Štramberk
2. místo Matěj Kostka, MŠ Na Kopečku, Vsetín
3. místo Ema Molková, MŠ Kobzáňova, Vsetín

Ceny žákovské poroty ZŠ Vsetín-Sychrov

Vilém Chemij, MŠ Bařiny, Štramberk
Dominik Janíček, MŠ Na Kopečku Vsetín

Kategorie mladší žáci základních škol

1. místo Kamila Syptáková, 2. A, ZŠ Vsetín-Sychrov
2. místo Kevin Kandráč, MŠ, ZŠ a PŠ Vsetín
3. místo Zuzana Rovenská, výtvarný kroužek při Školní družina při ZŠ Vsetín-Sychrov

Kategorie starší žáci ZŠ a žáci SŠ

1. místo Denic Palát, Branky
2. místo Radek Matůš, SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín
3. místo Veronika Štěpánová, 9. A, ZŠ Vsetín, Sychrov 97

Kategorie kolektivy (bez uvedení pořadí)

Kolektiv Školní družiny ZŠ Žerotínova, Valašské Meziříčí
Kolektiv Školní družiny při ZŠ Vyhlídka Valašské Meziříčí
Kolektiv MŠ a ZŠ Choryně, 1. a 2. ročník, společná práce

Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 s centrem ve Valašském Meziříčí otevře novou sezonu rallysportu v České republice. Valaška je také letos započítávána do Rallyprintsérie, Poháru 2+, Poháru mládeže a Poháru pořadatele. Populární Valaška je na programu v termínu 15. – 16. dubna. Pořadatel JTRT pro s. r. o. Vsetín a organizátor AutoMotoKlub Rallye-Sport – Vsetín připravili trať v délce 239,18 km, která obsahuje na čtyřech úsecích osm obtížných rychlostních zkoušek v délce 70,44 km. První vůz odstartuje do rally v sobotu 16. dubna v 08:50 hodin z areálu Tatra Kopřivnice. Vítěz pak do cíle rally na náměstí ve Valašském Meziříčí přijede týž den v 16:51 hodin. Na startu polojubilejní Valašské rally je očekáváno kvalitní jezdecké pole a pestrý vozový park.

Další zpravodajský servis o Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 přineseme v následujících tiskových informacích. Uveřejňovány budou postupně také na oficiální webové stránce Rocksteel – 35. Valašské rally 2016, www.valasskarally.eu a na její facebookové mutaci.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!