Pavel Vaculík - eWRC.cz
3. 4. 2016 15:53 − 1722× − 0

Zpět na stupních vítězů

Tomáš Ouředníček s Pavlem Vaculíkem obsadili na Baja Drawsko třetí místo v ME středoevropské zóny.

Závod Baja Drawsko nepřinesl v předcházejících dvou letech posádce Ultimate Dakar moc štěstí, ale tentokrát se Tomáši Ouředníčkovi a Pavlovi Vaculíkovi podařilo vybojovat třetí místo v Mistrovství středoevropské zóny a čtvrté místo v celkové klasifikaci.

Po dosaženém čtvrtém místě z pátečního prologu byli Tomáš s Pavlem nažhavení na dvě 175 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušky na vojenském území “Poligonu Drawski”. V ranní etapě se posádce podařilo zajet třetí nejrychlejší čas před Hummerem Miroslava Zapletala a Piotra Bialkowského. Ke konci etapy ale posádka zaznamenala jakési vibrace, které vedly až k výměně kardanu před odpolední etapou. Tomáš s Pavlem si ani v odpolední jízdě neodpustili malé dobrodružství, když vrazili do stromu, což se neobešlo bez škod na vozu Hummer H3 EVO.

“Dělali jsme, co jsme mohli, měli jsme slušné tempo, ovšem ke konci ranní etapy jsme v autě pocítili podezřelé vibrace. Proto jsme mezi dvěma rychlostkami vyměnili kardan. Měli jsme s sebou pouze jednoho mechanika, proto bychom chtěli velice poděkovat týmu Tatra Buggyra Racing, bez jehož pomoci bychom nebyli připraveni včas.

Odpoledne jsme otvírali etapu. Čekali jsme, že po krátké době nás Mirek Zapletal dožene, což se ale stalo až na zruba stém kilometru. Evidentně jsme tedy byli rychlejší než v Bugaci, ale chtěli bychom být ještě rychlejší. Bohužel jsme vrazili do stromu, takže předek auta je rozbitý, ale do cíle jsme dojeli. Z výsledku máme obrovskou radost, protože znamená další body do Mistrovství středoevropské zóny. Zůstáváme v Polsku ještě jeden den, abychom otestovali a přesně vyladili celé nastavení,” řekl Tomáš Ouředníček.

Dva kamióny týmu Tatra Buggyra Racing zaznamenaly v Drawsku rozporuplné výsledky. David Vršecký s “Phoenixem” bojoval o vítězství ve svém první cross-country rally závodě do posledního kilometru, zatímco Martin Kolomý musel kvůli technickým problémům ze závodu odstoupit.

Posádka Buggyra Ultimate Dakar otestuje nové nastavení v nadcházejícím závodě v Polsku. Baja Carpathia se uskuteční 30. 4. – 2.5. 2016 ve Stalowe Woli.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!