Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 4. 2016 19:44 − 4349× − 0

Citroen čeká při pracích na C3 WRC kvapík

Citroen nemá při vývoji nové C3 žádný rezervní čas a vývoj nového vozu bude muset probíhat jako po drátkách.

Nedávno sice tým Citroen racing oznámil, že zkraje tohoto měsíce poprvé vyjede s prototypem nové C3 WRC k prvním testům, konkrétně příští týden, ale jak dále z francouzského týmu zní, vývoj bude probíhat v napjatém časovém rozvrhu a nebude příliš volného času, kdyby se něco nedařilo či zdrželo. A jak se bude dařit, to se ukáže právě v příštím týdnu, protože to bude poprvé, co se všechny komponenty poprvé společně poskládají do auta, neboť doteď se některé díly testovaly na stávajících DS3 WRC nebo například motor ve speciálech WTCC, kde Citroen používal 1,6 litrovou pohonnou jednotku s restriktorem o průměru 36 milimetrů, má podobné parametry jako ten, pro vůz WRC.

"Přepracovat některé díly zabere měsíc, jiné třeba půl roku. Ty, u kterých by to trvalo nejdéle, jsou v motoru, ale si jistý tím, že máme dobrou výchozí pozici," říká k možným problémům a jejich časové náročnosti Yves Matton a pokračuje, "data, která máme z WTCC jsou užitečná, ale bavíme se tady o kompletně novém motoru pro nové auto. Loni jsme s DS3 dělali některé testy dílů, ale vše muselo být upravováno. S novým autem máme nové myšlenky a nové technologie."

Jak se dále pro autosport.com nechal Yves Matton slyšet, riziko, že by tým nebyl na startu Rallye Monte Carlo je téměř nulové, ale je zde možnost, že vývoj vozu by pokračoval i v úvodu sezóny 2017 za předpokladu, že by letos došlo k nějakým zdržením při plánovaných testech. "Bude to hodně těsné. Pokud bude vše fungovat tak, jak si představujeme, tak budeme v Monaku připravení, ale moc času na případné chyby není." Pokud se podíváme na debuty předchozích vozů WRC od Citroenu, má C3 na co navazovat. První přišla Xsara WRC, která na vítězství čekala do čtvrtého startu, následující C4 pak zvítězila hned při premiéře a DS3 vítězula počínaje druhým startem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!