Jarda Malík - eWRC.cz
6. 4. 2016 08:45 − 3563× − 0

V pátek startuje VI. Rallye Praha Revival

Již šestý ročník mezinárodní akce pro legendy motoristického sportu Rallye Praha Revival se uskuteční o víkendu 8.-10. dubna.

Již šestý ročník mezinárodní společensko-sportovní akce pro legendy motoristického sportu Rallye Praha Revival se uskuteční o víkendu 8.-10. dubna. Letošní ročník se jede jako Memoriál Dalibora Janka a Josefa Sítníka. Itinerář letos zavede účastníky z Prahy na severozápad, legendy tak bude možné vidět na silnicích a zvláštních úsecích mezi Prahou, Mostem a Teplicemi.

Promotérovi automobilových závodů E. Paterovi se podařilo i v tomto ročníku získat pro start na tomto podniku, který u nás nemá obdoby, hvězdné obsazení. Ve startovní listině, která čítá 175 posádek, jsou taková jména jako V. Blahna, M. Zapadlo, V. Berger- Z. Petera, J. Moskal, P. Šofr, P. Ryšánek a spousta dalších našich držitelů titulů mistra republiky a vítězů velkých závodů. Premiérově se za volantem objeví spolujezdecká a manažerská legenda, bývalý člen továrního týmu Škoda, nyní velká postava dálkových rallye pro historiky J. Kotek Mezi domácí můžeme snad počítat i dlouholetého továrního jezdce Škody Johna Hauglanda, kterého bude navigovat manželka. Ze zahraniční přijíždí nyní i bývalý československý reprezentant J. Studenič. Tradičně silné zastoupení mají, díky velké popularitě revivalu u našich severních sousedů, polské posádky v čele s B. Krupou. T. Ciecierzynskim a A. Polakem. Po loňské premiéře letos opět přijedou v silném početním zastoupení francouzské a rakouské posádky. Italové jsou již tradičními a, díky show provázející jejich účinkování, mezi příznivci revivalu velmi oblíbenými účastníky. Bohužel v poslední chvíli přišla omluva od velké italské hvězdy, továrního jezdce Fiatu a mistra Evropy v rallye z r. 1975 M. Veriniho, u kterého neprobíhá rekonvalescence po lékařském zákroku tak, jak by si představoval a na víkend strávený v anatomické sedačce Porsche se ještě necítí. Jeho navigátorka„Biche“, která patřila v sedmdesátých a osmdesátých letech ke špičce světových navigátorů a zejména s J.C. Andruetem získala spoustu úspěchů, mimo jiné i vítězství v Rallye Monte Carlo si ovšem start v Praze nenechá ujít a místo M. Veriniho bude navigovat Catherine Labbe, s kterou letos absolvovala Rallye Monte Carlo Historique.

Program této akce začne v pátek odpoledne v 15:15 prologem na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli odkud všichni účastníci zamíří k již tradičnímu slavnostnímu startu na Václavském náměstí. Po startu z večerního Václavského náměstí se svou neopakovatelnou atmosférou odkud první vůz odstartuje v 18:50, zamíří pestrý peloton 175 historických závodních a sportovních automobilů přes večerní Show section na letišti v Panenském Týnci do Teplic, které se stanou centrem revivalu následující dva dny. První automobil by měl dojet do cíle první etapy na náměstí Svobody v devět hodin. Do dalšího dne načerpají síly účastníci revivalu v hotelu Panorama. V sobotu ráno v 9 hodin vyrazí první vůz od hotelu Panorama podle itineráře na Rekultivaci do Radovesic, kde se odehraje první sobotní Show section, další se uskuteční na trati známého závodu do vrchu v Bílině a dopolední program uzavře Show section na Polygonu Most. Po obědě budou posádky opět čekat nástrahy Show section v Bílině, na Polygonu, v Radovesicích, sobotní program uzavře třetí průjezd Show section Bílina. Pak všichni zamíří opět do hotelu Panorama kde se při velké večerní zábavě naplní společenské zaměření tohoto setkání legend motoristického sportu.

Nedělní program bude tvořit Show section na plochodrážním stadionu v Chabařovicích a opět, tentokrát ale za denního světla, trať na letišti v Panenském Týnci, odkud už zamíří celá revivalová karavana do cíle v radotínském učilišti, kde budou očekávány první posádky kolem půl druhé. Zde dojde i k slavnostnímu předání pohárů nejlepším posádkám podle zvlášť vypsaných regulí akce, neboť revival není ani rallye, ani závod na otevřené silnici. Všichni účastníci musí kromě regulí akce bezpodmínečně dodržovat dopravné předpisy, včetně rychlostních limitů, na což dohlížejí organizátoři i vlastními tajnými kontrolami.

Program i obsazení revivalu slibuje hodnotný zážitek, jak pro samotné účastníky, tak pro fanoušky historie motoristického sportu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!