Jarda Malík - eWRC.cz
7. 4. 2016 19:03 − 3330× − 1

Divácké tipy na VI. Rallye Praha Revival

O víkendu budou mít možnost fanoušci historie motoristického sportu na vlastní oči spatřit hvězdy automobilových závodů.

O víkendu budou mít možnost fanoušci historie motoristického sportu na vlastní oči spatřit hvězdy automobilových závodů a soutěží minulých let a závodní a sportovní historické automobily na vlastní oči. Tuto příležitost jim opět nabídne Rallye Praha Revival s bohatou mezinárodní účastí.

Revival je akce primárně určená pro účastníky, skromný organizační tým nemůže zajistit divácký servis na jaký jsou fandové motoristického sportu zvyklí z opravdových závodů. Přesto i díky velkým jménům motoristického sportu mezi přihlášenými a zajímavým vozidlům, která budou k vidění, budí revival velký zájem. Pořadatelé zdůrazňují, že zvláštní úseky na trati nejsou rychlostní zkoušky!

Několik následujících tipů může pomoci při rozmýšlení, kam se jít podívat.

Pátek

Zázemí revivalu je tradičně v radotínském učilišti, které je divákům v době startu přístupné. Z učiliště posádky pojedou na první zvláštní úsek na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. První automobil zde odstartuje v 15:15 a z vyhrazeného místa je možné sledovat celou plochu. Auta sem budou přijíždět od startovního čísla 116 sestupně k číslu 1 a pak od 117 nahoru.

Zlatým hřebem revivalu je slavnostní start na Václavském náměstí, kde je první vůz očekáván v 16:00, postupně se zde k reprezentativní prezentaci shromáždí celé startovní pole a v 18:50 startér vyšle první vůz na trať.

Dalším zvláštní úsek, který cestou do Teplic absolvují je na letišti v Panenském Týnci se startem prvního ve 20:10.

Do cíle na náměstí v Teplicích, kde se minule také sešlo hodně diváků, přijede první posádka ve 21:05

Sobota

V sobotu jsou divákům přístupné dva úseky. Trať vytyčenou na mosteckém polygonu absolvují revivalisté dvakrát, poprvé v 10.45 a pak v 13:46. Historickou trať závodu do vrchu z Bíliny směrem na Braňany si užijí dokonce třikrát, v 10:10, 13:00 a 15:55. Divácké místo bude u startu.

Neděle

V 9:49 odstartuje první vůz k projetí tří okruhů na plochodrážním stadionu v Chabařovicích. Z diváckého svahu si lze užít atraktivní podívanou i s občerstvením v klubovém zařízení. Závěrečným úsekem bude opět Panenský Týnec s očekávaným příjezdem první posádky v 11:46. Z Panenského Týnce už všichni pojedou volným průjezdem do cíle v učilišti, kde po čtvrté hodině odpoledne dojde k slavnostnímu zakončení revivalu s předáním pohárů nejlepším posádkám.

Ještě jednou zdůrazňuji, že zvláštní úseky nejsou rychlostní zkoušky! Organizátoři i jezdci děkují všem fandům za podporu, doufají, že si z akce odnesou plno hezkých zážitků a všechny prosí, aby při sledování legend motoristického sportu a krásných automobilů nezapomínali na zdravý rozum a ohleduplnost.

Na shledanou na revivalu!

Komentářů celkem: 1
7. 4. 2016 19:461
0 0
díky
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!