Rakouská Lavanttal Rallye – pro dobrý vstup do sezóny

Již dnes uvidíme Jarosława Szeju a Marcina Szeju na tratích první etapy Lavanttal Rallye.

GK FORGE ROTO RALLY TEAM zahájí letošní sezonu startem v Rakousku. Již dnes uvidíme Jarosława Szeju a Marcina Szeju na tratích první etapy Lavanttal Rallye. Na posádky, kterých je ve startovní listině více než 90, čeká 192 kilometrů, rozdělených do 12 měřených úseků. Pro tým to bude důležitá část přípravy před začátkem Mistrovství České republiky, které odstartuje 29. dubna Rally Šumava v Klatovech.

Jarek Szeja: „Při rozhodování o startu právě v této soutěži jsme vzali v úvahu zkušenosti stáje ROTO, jejíž vozy v Rakousku už třikrát startovaly. Pro mě a Marcina to bude premiéra, ale myslím, že nám to velmi pomůže před úvodní soutěží českého šampionátu. O tomto víkendu nás čekají zcela nové tratě, proto musíme od prvního kilometru seznamovacích jízd až do cíle soutěže udržet stoprocentní koncentraci. Otazníků je nespočet a mnohé nás může překvapit, ale bude to další zkušenost a cenné kilometry.

Své soupeře neznáme, ale budu se snažit na tomto závodě zachovat ´chladnou hlavu´. Prioritou je až start na Rally Šumava. Máme za sebou několik dnů testování, měli jsme možnost jezdit ve zcela odlišných podmínkách (za slunečného i deštivého počasí), ale to nikdy nenahradí start na ostré soutěži. Chci především pracovat na sobě, po dlouhé přestávce se znovu vcítit do naší imprezy.“

Marcin Szeja: „Start v úplně novém závodě jako vždy vyžaduje od pilota mnohem preciznější přípravu, ale jsem rád, že jsme se rozhodli právě pro tento závod. Určitě se nám budou hodit zkušenosti týmu ROTO z předchozích let. Kopcovitý terén a úzké cesty – taková zajímavá kombinace nás čeká o tomto víkendu. Myslím, že po jednodenním seznámení se nám tady bude líbit ještě více. Vždyť ze všech rychlostních zkoušek jsou čtyři delší než dvacet kilometrů.

Zajímavostí závodu je, že dvacet procent celkové délky měřených testů tvoří šotolinový povrch a to je pro nás nová výzva. Zkrátka nás čeká zajímavá rally, což je ostatně vidět i podle kvality i kvantity účastníků ve startovní listině. Proto sledujte naši účast na Rallye Lavanttal a držte nám palce.“

Partnery posádky Jarosław Szeja / Marcin Szeja v sezoně 2016 budou: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a POKRYCIA DACHOWE PNIOK SYLWESTER.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!