10. 4. 2016 17:49 − 3663× − 3

Autoklub Junior Team má nové tváře

Autoklub České republiky se neustále snaží podporovat nadějné závodníky a spolupráce s ČOV je toho důkazem.

Autoklub České republiky se neustále snaží podporovat nadějné, mladé závodníky a spolupráce s Českým olympijským výborem je toho důkazem. Pod názvem „Projekty ČOV“ jsou vedeny všechny projekty napříč disciplínami, které jsou financovány z prostředků poskytnutých Autoklubu ČR právě Českým olympijským výborem.

Autoklub ČR pro letošní sezonu nominoval do Autoklub Junior Teamu čtyři jezdce, kteří získali finanční podporu od Autoklubu ČR v rámci již zmíněných ČOV projektů. V disciplíně Rally jsou to René Dohnal a Filip Mareš, kteří absolvují MČR v rally pod hlavičkou týmu. Na Mistrovství ČR v Závodech automobilů do vrchu získala podporu Tereza Machová a na Mistrovství ČR v Autocrossu bude team reprezentovat Marek Joura.

Autoklub ČR se stará transparentní rozdělování prostředků získaných od ČOV mezi mladé nadějné závodníky. Cílovou skupinu tvoří především děti a mládež, z jejichž výsledků je zřejmé, že mají v oblasti automobilového sportu potenciál budoucího výkonnostního růstu.

„Jsem velmi potěšen, že Autoklub ČR podporuje mladé nadějné jezdce. Nastupujicí generace rally závodníků je toho příkladem. Věřím, že se jim bude dařit a dosáhnou cílů, které si pro letošní sezonu dali.“ chválí projekt Tomáš Kunc, předseda VV svazu rally.

Jiří Koubek, předseda VV svazu závodů automobilů do vrchu dodává: „ Každá mladá krev je na českých kopcích vítána, a proto jsme rádi podpořili Terezu Machovou v jejím přestupu do Mistrovství České republiky. Přejeme jí hodně zdaru v soupeření na trati a doufáme, že první rok v Mistrovství ČR pro ni bude znamenat spoustu nově nabytých zkušeností.“

Sezona letošního roku se rozjíždí a mladí jezdci již nyní pracují na tom, aby dostáli důvěry a jejich výkony byly co nejlepší.

„Tímto bych chtěl jménem Svazu Off-Road poděkovat ČOV a Autoklubu ČR za vytvoření projektu pro podporu talentové mládeže, kdy v naší disciplíně Autocross byl pro rok 2016 vybrán jezdec Marek Joura, který se v loňském roce ve svých devatenácti letech stal Mistrem ČR ve velmi vyrovnané třídě D6. Markovi přejeme hodně štěstí.“ sdělil Milan Tejchman, předseda Svazu off-road Autoklubu ČR.

Komentářů celkem: 3
10. 4. 2016 18:14
0 0
Ječmen se opravdu rád fotísmajlík
10. 4. 2016 22:39 Upraveno 22:51
0 0
Tak především by se mělo poděkovat nejenom ČOV, ale taky těm cca 11 loterijním společnostem, které každoročně pošlou okolo 500 mil. Kč na sport. ČOV si z toho nechá 10% pro své projekty,které si může rozdělit jak chce bez ohledu na pravidla, která stanovil pro ostatní, pak pošle direktivně 31 % na fotbal/ proč?/, pak 9 % na hokej/ proč ?/ a teprve ten zbytek , tedy 51% jde na ostatní, asi méně ceněné sporty, z tohoto zbytku dostal AČR na rozdělení pro mladé motoristické sportovce v roce 2014 necelých 15 mil. Kč, loni 10,5 mil. kč. Pan PaedDr. Ječmínek ničím nepřispěl.... Snad ta omladina v budoucnu někdy pochopí, s kým si potřásá rukou...A ještě doplnění, nevím, kdo ten článek psal, ale jsou tam minimálně dvě chyby ať v chybějícím písmenu či ve smyslu slov a vět...
12. 4. 2016 11:01
0 0
Že Ječmínek nepřispěl je veliká pravda, jeho povedená rodina už několik let AČR jen tuneluje!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!