XTG Opel ADAM Cup startuje do druhé sezony

Valašská rally představuje start XTG Opel ADAM Cup do druhé sezony.

• Startovní pole se rozšiřuje na 8 vozů Opel ADAM Cup • Ve hře jsou finanční prémie i podpora startu v ADAC Opel Rallye Cup 2017 • Dva vozy Opel ADAM R2 v českém šampionátu • Opel se stává partnerem Barum Czech Rally

Valašská rally, která se jede během nadcházejícího víkendu v okolí Valašského Meziříčí, představuje start největšího značkového šampionátu XTG Opel ADAM Cup do druhé sezony. Do nového ročníku českého rallysprintového mistrovství vyjede více posádek, promotér připravil kvalitnější servisní zázemí, účastníci XTG Opel ADAM Cupu se svezou i v rámci „velkých“ dvoudenních rally. Velkým momentem je partnerství Opelu s Barum Czech Rally. A zásadní novinkou jsou i dva vozy Opel ADAM R2 českých posádek, které se objeví v tuzemském šampionátu.

Premiéra na výbornou

Loňská zaváděcí sezona XTG Opel ADAM Cupu ukázala, že koncept dostupného závodění na „dospělé“ technice má budoucnost: „Potvrdilo se, že pohárový ADAM je optimálním vozem pro všechny, kteří uvažují o vstupu do světa automobilových soutěží,“ komentuje první roční XTG Opel ADAM Cupu zástupce promotéra XTG motorsport Zdeněk Pekárek. „Do ADAM Cupu se přihlásilo šest posádek, které se pravidelně zúčastňovaly českého rallysprintového šampionátu, což z XTG ADAM Cupu dělalo nejsilnější tuzemský značkový pohár řady posledních let.“

Vedle mladých a často začínajících pilotů se vloni za volant jednoho z vozů Opel ADAM Cup posadil i velmi zkušený pilot Josef Peták, který kromě vlastního závodění ostatním účastníkům předával i své dlouholeté zkušenosti. Josef Peták nakonec také celý XTG Opel ADAM Cup vyhrál, o vyrovnanosti posádek ale svědčí, že o celkovém vítězi při rovnosti jejich bodů i počtu vítězství rozhodl podle pohárových propozic lepší výsledek Josefa Petáka v absolutním pořadí Rallysprint Série při Rally Pačejov.

Do nového ročníku více posádek

„Vloni jsme s Opel ADAM Cupem vzbudili v rámci českého rallysportu velkou pozornost – a letos určitě chceme ukázat ještě více,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého zastoupení značky Opel. „Jsme samozřejmě nadšeni, že se promotérovi podařilo dostat na start zase o dvě posádky více – s osmi vozy bude Opel ADAM Cup jasně nejsilnějším značkovým pohárem české republiky!“

Pohárový kalendář XTG Opel ADAM Cupu 2016 obsahuje sedm podniků: Valašskou rally, Rally Vyškov, Rally Pačejov, Rally Jeseníky a nově v rámci dvoudenních soutěží Rally Příbram a Barum Czech rally Zlín. V obou těchto závodech bude do poháru započítávána úvodní etapa. Pomyslným vrcholem bude stejně jako vloni německá 3-Städte rallye, kde zároveň proběhne i finále německého poháru ADAC Opel ADAM Cupu.

Kromě sběru zkušeností nabízí Opel ADAM Cup i lákavé finanční a věcné prémie v celkové výši přes 400 tisíc Kč, za absolutní umístění pak ve výši 150 tisíc Kč. Pohár se jede na pneumatikách Pirelli, takže účastníci se zároveň stanou i účastníky Pirelli cupu, kde se také mohou dostat k zajímavým finančním výhrám. Velkým lákadlem je také možná podpora startu nejúspěšnějšího mladého jezdce českého XTG Opel ADAM Cupu v příští sezoně německého poháru ADAC Opel Rallye Cup.

Er-dvojky vyjíždějí

Speciály Opel ADAM R2 se díky úspěchům továrních pilotů Opelu Motorsport v evropském šampionátu ERC stávají žádaným artiklem. Výtečnou reklamu tomuto vozu udělal při loňské Barum Czech Rally Zlín švédský mladík a evropský juniorský šampion 2015 Emil Bergkvist. A letos si dva vozy Opel ADAM R2 pořídili hned dvě české posádky: Už během příštího víkendu při Valašské rally se na startu objeví s vozy Opel ADAM R2 Lukáš Nekvapil se spolujezdcem Romanem Koscelníkem a Andrej Barčák s navigátorem Tomášem Střeskou. Lukáš Nekvapil se navíc netají ani plánem startů v kompletním MČR v rally 2016, které odstartuje na konci dubna při Rally Šumava v Klatovech.

Opel partnerem Barum Czech Rally

Velkým momentem letošní sezony je partnerství Opelu s Barum Czech Rally Zlín, jediným tuzemským podnikem započítávaným do evropského šampionátu. „Opel se vždy snaží o partnerství se špičkami v oboru – a navázání úszké spolupráce s nejvýznamnější tuzemskou soutěží této filozofii perfektně odpovídá,“ říká Pavel Šilha.

Opel a jeho vozy budou na srpnové Barum Czech Rally pořádně vidět: Díky vstřícnosti pořadatelů se na start soutěže postaví i piloti XTG Opel ADAM Cupu, řada Opelů bude sloužit jako pořadatelské a servisní vozy a protože německý Opel Motrorsport považuje Barum Czech Rally za jeden ze třech nejdůležitějších podniků sezony, přijede do Zlína kompletní špička továrního týmu Opel Motorsport s vozy ADAM R2 i řada „soukromníků“.

Posádky šampionátu Opel ADAM Cup 2016

  • XTG MOTORSPORT,HORDOSSY Robert, PALIVEC Štěpán Opel ADAM Cup RSS/6
  • Patrik Brtníček BRTNÍČEK Patrik TOPIČ Marek Opel ADAM Cup RSS/6
  • XTG MOTORSPORT HŮLA Radek BUREŠ Lukáš Opel ADAM Cup RSS/6
  • XTG MOTORSPORT MOTTL Martin VOREL Václa Opel ADAM Cup RSS/6
  • Petr Gargulak GARGULÁK Petr ZIGLER Martin Opel ADAM Cup RSS/6
  • Jerzy Tomaszcyk TOMASZCYK Jerzy SITEK Lukasz Opel ADAM Cup RSS/6
  • MRS Racing KAMENEC Matěj JŮRKA Adam Opel ADAM Cup RSS/6
  • Rally System Slovakia KONEČNÝ Tomáš TBD Opel ADAM Cup RSS/6
  • Kalendář XTG Opel ADAM Cup 2016

  • 15. – 16.4.2016 Valašská Rallye
  • 13. – 14.5.2016 Rally Vyškov
  • 29. – 30.7.2016 Rally Pačejov
  • 26. – 27.8. 016 Barum Czech Rally (první etapa)
  • 16. – 17.9.2016 Rally Jeseníky
  • 30. 9. – 1.10.2016 Rally Příbram (první etapa)
  • 21. – 22.10.2016 3-Städte Rally
  • Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!