12. 4. 2016 20:39 − 1151× − 0

Povedený debut bratří Szejů na Lavanttal Rally

Jarek a Marcin Szejové zakončili své dobrodružství na Lavanttal Rally na osmém místě v absolutní klasifikaci a na třetím místě ve třídě.

Jarek a Marcin Szejové zakončili své dobrodružství na rakouské Lavanttal Rally na osmém místě v absolutní klasifikaci a na třetím místě ve své třídě. Subaru Impreza našeho týmu figurovalo také nejvýše v hodnocení aut skupiny N. Víkend na rakouské soutěži tedy patřil k těm vydařeným.

Jarek Szeja: „Vracíme se do Polska unaveni, ale velice dobře naladěni. Náš tréninkový plán se nám podařilo realizovat na 100 % a výsledku, kterého jsme dosáhli v těchto těžkých podmínkách, si velmi vážíme. Celá rally i samostatné úseky nás docela zaskočily. Páteční etapa byla velice složitá, ale v porovnání se sobotou to nakonec byla procházka růžovým sadem. S takovým počtem zatáček, stoupání, klesání a asfaltů s různorodou přilnavostí jsem se snad ještě nikdy nesetkal. Bláto, velké množství vody, mlha – tento víkend jsme zažili asi vše, co nás mohlo na závodě potkat. Až na místě jsme se dozvěděli, že Lavanttal je nejsložitějším podnikem mistrovství Rakouska a toto Vám mohu s čistým svědomím potvrdit.

Navíc jsme v průběhu závodu měli možnost otestovat několik nastavení a doladit pár dalších věcí. Sezónu jsme začali uspokojivě a určitě jsme na Rally Šumava dobře připraveni. Také nálada v týmu je velmi optimistická.”

Marcin Szeja: „Tento závod mohu shrnout pouze jedním způsobem – ještě nikdy jsem se na závodech tolik nenamluvil a nepopsal jsem tolik stran poznámek. Charakter těchto úseků a terénu vyžadoval zvláště podrobný popis. Poradili jsme si s tím a vše bylo nakonec v pořádku. Region soutěže był naprosto úžasný a krásné úseky vše jen dotvářely. Zanedlouho se můžete na našem facebookovém profilu podívat na náš onboard z jednoho průjezdu rychlostní zkouškou, takže se můžete vcítit do naší kůže pohledem z kokpitu naší imprezy.

V Rakousku jsme byli poprvé a velice nás překvapila profesionální organizace a milá atmosféra. Sami pořadatelé a i další závodníci nás přijali velmi vřele. Konkurence ale byla obrovská. Pokud budeme moci, nebudeme váhat a do Rakouska se jistě zase rádi vrátíme.”

Partnery Týmu Jarosław Szeja / Marcin Szeja v sezóně 2016 jsou: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!