Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 4. 2016 23:17 − 1418× − 0

Eric Camilli chce v Argentině hlavně dokončit

Na letošního novice v barvách M-Sportu Erica Camilliho se zatím lepí smůla, když doposud nedojel do cíle na bodech.

První tři podniky světového šampionátu by zřejmě Eric Camilli co nejraději zapomněl, protože ani v jednom ze tří případů nedojel do cíle na bodech a na cílovou rampu se podíval jen v Mexiku, kde se mu ani tak problémy nevyhnuly. Pozitivní tak může být jen fakt, že zatímco v Monte Carlu a ve Švédsku soutěž končil po ráně, v Severní Americe ho "jen" zdržovaly technické problémy. A proto si francouzský jezdec pro nadcházející Argentinskou rally klade jediný cíl, dokončit bez problémů a nasbírat co nejvíce zkušeností.

Jak se nechal Eric Camilli slyšet pro Patricka Russell a jeho Talkative Broadcasting, splnit si cíl dokončení soutěže bude v Argentině náročné. "Argentinskou rally znám, protože loni jsem se tam zúčastnil seznamovaček. Myslím, že je to pořádně náročná soutěž, hodně tvrdá. Nemyslím si, že je v Argentině jednoduché závodit, je to soutěž jiná než ostatní, protože cesty jsou zde hodně rozbité a myslím si, že bude náročné se naučit, jak jet v těchto podmínkách. Je zde hodně nebezpečných míst, často je to risk a nebude to snadné. Nečeká nás žádná obvyklá rally s čistým povrchem, bude to prostě odlišné. V této sezóně je to soutěž, na které budete potřebovat hodně štěstí abyste dokončili," zamýšlí se Francouz hájící barvy M-Sportu nad nadcházející Argentinskou rally.

Ale Camilli i přes dosavadní nezdary neztrácí optimismus a věří, že smůla se vyčerpá a přijde změna. "Možná, že na dalších závodech se nám bude dařit lépe, ale zatím jsme odjeli pouhé tři soutěže od našeho začátku s vozem WRC. Jasně, na startu sezóny chcete dokončit všechny závody, získat nějaké body, ale ve skutečnosti, jakmile začnete sezónu je to něco jiného, není to tak snadné," přemýšlí Eric Camilli nad tím, jak se mohou měnit předsezónní plány a pokračuje, "naše časy v Mexiku i ve Švédsku a na Monte byly dobré, neměli jsme problémy je zajíždět a M-Sport tak viděl, čeho jsme schopní. Jízdu s Fiestou WRC si užívám, auto mě opravdu baví a mám v něj velkou důvěru, můžu si s ním dovolit dělat mnoho věcí a když v něm sedím, tak si jsem vším jistý. Možná ale až moc, protože se to zdá až moc snadné, což v realitě není. V Argentině proto musíme jet celou dobu na 80 % i přes to, že máme na víc a vím, že toho jsem schopen. Vím, že na to mohu víc šlápnout, ale potřebuje to svůj čas. Když jedete na 80 %, tak jste schopní si všímat víc věcí na trati, například se vyhnout některým kamenům a tak podobně," uzavírá francouzský jezdec.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!