19. 4. 2016 07:29 − 2409× − 0

Hessen Rallye Vogelsberg – komentář

Německý šampionát letos do vzájemného souboje svedl dva jezdce reprezentující barvy značkových stájí.

Německý šampionát letos spolu do vzájemného souboje svedl dva jezdce reprezentující barvy oficiálních značkových stájí. Fabian Kreim už vloni startoval pod hlavičkou Škody Deutschland, ale k titulu se mu dokráčet nepodařilo. Letos bude mít od Škody za úkol bojovat o titul v asijsko-pacifickém mistrovství, ale na domácí mistrovství nezanevře. Úvodní díl šampionátu vyhrál a do Hesenska přijel jako největší favorit na vítězství. Vstoupit do mistrovství se svou vlastní oficiální stájí se před touto sezónou rozhodnul Peugeot a do kokpitu 208 T16 R5 posadil Christiana Riedemanna s Larou Vanneste. V Sársku ale do cíle dojeli až jako pátí nejrychlejší a nejlepší Peugeot tam řídil druhý muž konečných výsledků Georg Berlandy. Jeho Peugeot 207 Super 2000 ale na startu druhého dílu mistrovství chyběl. O další skvělý výsledek naopak po třetím místě v první rally přijel bojovat pilot Škody Fabia Super 2000 Dominik Dinkel a nechyběla ani druhá Fabie v rukou Yannicka Neuvilla.

Duel Peugeotu a Škody vyzněl na první zkoušce o pouhou desetinku lépe pro Kreima. Riedemann na svou rychlost v dalších zkouškách bohužel už nedokázal navázat a po poslední páteční se dokonce propadnul až na třetí místo. V RZ 4 se totiž hodně zadařilo Dinkelovi a pilot Fabie Super 2000 se posunul na druhé místo. Druhá etapa začala jako přes kopírák té první. Riedemanna a Kreima ve výsledcích první zkoušky dělila pouhá desetinka, jen s tím rozdílem, že tentokrát zvítězil pilot Peugeotu. Kreim tedy nezískal další dílčí triumf v řadě a silný déšť mu vůbec nevyhovoval. V následujícím testu chyboval a poškodil chladič své Škody. Do cíle s dvouminutovou ztrátou ještě dojel, ale na přejezdu musel přehřívající se vůz odstavit. Riedemann do sobotní etapy vstupoval až ze třetího místa, ale už po druhé ranní zkoušce mu patřilo vedení s náskokem půl minuty na Dinkela.

Za ním do servisu přijížděl Neuville a oba borci za volanty Fabií Super 2000 spolu v následujících dvou zkouškách svedli nádherný duel. Belgičan dokázal první zkoušku vyhrát a dostal se na druhé místo. Dinkel naopak zaznamenal nejrychlejší čas v RZ 8 a vrátil se zpátky před svého soupeře. V devátém testu se pořadí škodováků znovu měnilo, tentokrát ve prospěch Belgičana. Před poslední servisní přestávkou už byl druhý znovu německý jezdec. Neuville totiž chyboval, skončil v příkopu a soutěž nakonec dokončil jako desátý. Dinkel se vrátil na druhé místo a nemusel už nikam moc pospíchat. Skvělý výsledek zaznamenal v hesenské soutěži mistr Evropy v autokrosu René Mandel. Doposud odjel pouze dvě soutěže s pohárovým Opelem Adam a už na třetí start dostal od Armina Schwarze k dispozici dárek v podobě Fordu Fiesta R5. Při debutu se čtyřkolkou nemohl zajet lépe. V Power Stage za sebou dokonce nechal celé startovní pole a na cílové rampě se pak radoval z celkového třetího místa. Nejvíce bodů si z Hesenska odvezl Riedemann, který se dokázal lépe než jeho hlavní soupeř v honbě za titulem popasovat s těžkými podmínkami sobotního rána. Vítězstvím se před Kreima dokázal reprezentant Peugeotu dostat a učinil důležitý krok v honbě za titulem. Vítězem v divizi 2 se stal Hermann Gassner s produkčním Mitsubishi Lancer EVO VIII a vozům s jednou poháněnou nápravou dominoval největší favorit Carsten Mohe pilotující Renault Clio R3T.

Výsledky této německé soutěže

Stav šampionátu: 1. Riedemann 39; 2. Dinkel 33; 3. Kreim 27; 4. Berlandy 19; 5. Mohe a Mandel 18; 7. Corazza 12; 8. Neuville, Griebel a Leschhorn 10

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!