19. 4. 2016 19:50 − 1483× − 0

Na Valašce získali Štolfa s Hawlem plný počet bodů

Již po pětatřicáté se uskutečnila populární Valašská rallye, v posledních letech s centrem ve Valašském Meziříčí.

Již po pětatřicáté se uskutečnila populární Valašská rallye, v posledních letech s centrem ve Valašském Meziříčí. Na posádky čekalo na trati osm rychlostních zkoušek, které se jely v úsecích nazvaných Hukvaldy, Tatra, Lešná a Přehrada (všechny dvakrát). Na start se postavilo symbolicky rovných sto posádek. Mezi nimi nechyběla ani dvojice Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel, startující s legendárním vozem Škoda 130 RS. Tento vůz slavil vloni „čtyřicátiny.“

„Naším záměrem bylo především otestovat vůz po zimní přestávce a umístit se co nejlépe ve třídě 17 a skupině 14-18. Ve třídě odstartovalo sedm dvojic, včetně našich největších soupeřů Perníka s Votavou, a ve skupině dvacet tři dvojic,“ zmiňuje cíle posádky spolujezdec Zdeněk Hawel.

To, že se jim plány podařilo splnit, dokazuje výsledková listina. Z původní stovky odstartovaných dvaadvacet posádek nespatřilo cíl. Jindřich Štolfa se Zdeňkem Hawlem dorazili do cíle jako čtyřicátí v absolutním pořadí, dvaadvacátí v klasifikaci Rally Sprint Série a na výborném čtvrtém místě ve skupině. Ve třídě pak zaznamenali jednoznačné vítězství s náskokem více jak tři a půl minuty na druhou posádku. V jednotlivých erzetách vyhráli všechny měřené úseky (na prvním shodný čas s Perníkem) a ve skupině obsazovali čtvrtou příčku, na třetím erzetě dokonce třetí.

„Je to pro nás úžasný začátek sezóny. Organizace soutěže klapala na výbornou, zdolávali jsme krásné rychlostní zkoušky, místy rychlé pasáže přes horizonty, místy hodně technické. Auto, díky pečlivé přípravě členů našeho Rally teamu Juřena, fungovalo bez problémů. Byla to pro nás velice vydařená soutěž,“ hodnotí jubilejní Valašku zkušený Jindřich Štolfa.

Ten se pochlubil, že letos načíná čtvrtou „desetiletku“ svých startů v rallye a druhou „desetiletku“ společných startů se Zdeňkem Hawlem. Nutno dodat, že Štolfa ještě před rally úspěšně startoval v motocyklových soutěžích enduro. A to, že je všestranným sportovcem, dokazují i výsledkové listiny maratónů horských kol a nebo také lyžařského Vasova běhu.

„Naším letošním hlavním záměrem jsou starty v šampionátu Rally Sprint Série, kde nás čeká v polovině května druhá soutěž ve Vyškově a již nyní se na další start těšíme. Vloni jsme zde dobře začali, ale na čtvrté rychlostní zkoušce nás vyřadila porucha převodovky. Doufám, že letos složíme úspěšný reparát,“ dodává Jindřich Štolfa.

Foto: Michal Beneš

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!