20. 4. 2016 20:14 − 1553× − 0

L Racing vstupuje do kopcovej sezóny úderne

Nové začiatky nebývajú vždy bezproblémové, o čom sa na „11. Eger Rallye“ uplynulý víkend presvedčila aj posádka tímu L Racing.

Preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) patria medzi najtradičnejšie motoristické disciplíny na Slovensku. Tím L Racing začne tohtoročnú kopcovú sezónu s nie ľahkým kalibrom, ku ktorému sa pridá tiež mladícky entuziazmus. Víkendové úvodné preteky v rakúskom Rechbergu odštartujú pod vlajkou krásnohorského tímu Věroslav Cvrček ml. a Denis Pavlík.

Práve Škoda Fabia z dielne Rexteam Věroslava Cvrčeka priniesla L Racingu a Jozefovi Bérešovi ml. titul absolútneho Majstra Slovenska 2015. Škodu Fabia RS2000 vo farbách tímu L Racing osedlá tentokrát 27-ročný Věroslav Cvrček ml., ktorý minulý rok získal majstrovský titul triedy 13 (WRC) na Majstrovstvách Česka v rally so Škodou Octavia WRC. Spolu chcú zaútočiť na titul absolútnych šampiónov aj na slovenských vrchoch.

Věroslav Cvrček ml.: „Veľmi ma teší možnosť štartovať s týmto skvelým autom za tím L Racing. Chcem čo najskôr naviazať na minuloročné výsledky. Auto má určite víťazný potenciál a zvyšok záleží na mne. Momentálne sú mojou nevýhodou prakticky žiadne skúsenosti s pretekaním do vrchu, ale aj so šoférovaním tohto špeciálu, so špeciálnymi pneumatikami a tiež so samotnými traťami. Všetko sa posnažím vykompenzovať dôslednou prípravou, nadšením a pokorou. Ďakujem pánovi Liptákovi a mojej rodine za podporu. Posnažím sa nesklamať ich dôveru a odmeniť ich čo najlepšími výsledkami.“

Ďalšie vozidlo na Rechberg-Rennen bude patriť len 15-ročnému Betliarčanovi Denisovi Pavlíkovi, ktorý napriek svojmu veku nie je v tíme žiadnym nováčikom. Svoju kopcovú premiéru zažil pred rokom na Jahodnej. Rovnako ako vtedy, aj tentokrát osedlá Škodu Fabia A1400 – auto, s ktorým pravidelne súťažia v slovenskom rally šampionáte jeho rodičia Matúš a Jaroslava Pavlíkovci. Denis pretekal od svojich 10 rokov na rôznych amatérskych pretekoch a súťažiach, až sa minulý rok konečne posadil do „rodičovského“ špeciálu, už s licenciou SAMŠ.

Denisov otec Matúš pred odchodom na preteky povedal: „Pre Denisa je to úplne nový kopec a chceme, aby bodoval vo svojej triede. Chceli sme odštartovať s novým autom, no to bude napokon hotové až na ďalšie preteky v Zaluži.“

Ján Lipták: „Verím, že sa v priebehu roka uvidíme na kopcoch ešte v bohatšej zostave, s krásnymi vozidlami. Zároveň ma teší, že tím L Racing bude reprezentovať na európskych pretekoch v Rechbergu talentovaný Věroslav Cvrček ml., ako aj mladý Denis Pavlík.“

Slávny Rechberg-Rennen s centrom v štajerskej obci Tulwitz ponúkne dvojdňové preteky už tento víkend 23. a 24. apríla. Věroslav aj Denis sa popasujú s 5050 m traťou, ktorá okrem MSR PAV odštartuje aj veľké Majstrovstvá Európy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!