20. 4. 2016 21:35 − 3564× − 2

Tohle vás nemůže nebavit

Na start Valašské Rally se po roční pauze postavil dnes již legendární swiftík s nově složenou posádkou.

Na start Valašské Rally se po roční pauze postavil dnes již legendární swiftík s nově složenou posádkou a bylo z toho další zlato!

Jirko, takže po roce opět na valašce, jaké jsou dojmy z letošního ročníku?

Letos to bylo úplně o něčem jiném. Pořadatelům se povedl pěkný závod a věřím, že většina posádek odjížděla spokojená. Už dlouho se mi nestalo, abych se tak strašně těšil na každou rychlostní zkoušku. Malou výjimku tvořila kopřivnická vložka na polygonu, to ale jenom proto, že není stavěná na naše auto. Třeba při nájezdu do strmého stoupání dostalo auto takovou dýni na spodek, že nechápu, jak to vůbec přežil. A chudák Verča nemít helmu, tak už je asi v nebíčku :) Dovedu si představit jet tuhle rychlostku se čtyřkolkou nebo ideálně s vozem specifikace Super 1600, to by musela být paráda. Když vezmu trať jako celek, tak to byla krása.

Hned na první vložce jste zajeli velmi slušný čas, nebylo to u nově složené posádky zbytečné riziko?

Vůbec ne, naopak jsme začali hodně v klidu, ale je fakt, že i nás čas překvapil. S Verčou jsme se svezli před závodem v civilním autě jenom dvakrát, takže nebyl důvod jít hned zkraje do velkého kvapíku. Oba jsme potřebovali vědět, jak to bude fungovat v samotném závodě. Po prvním servisu bylo vidět, že se holka snaží a drnčí fest, tak jsme pustili swiftíka z řetízku :) Do RZ Lešná jsme kvůli čekání sice startovali se studeným autem, ale pak to začalo frčet a já měl strašnou radost z každého metru RZ. Když necháváte za sebou různé Adamy, erdvojky a další silnější auta, tak vás to prostě nemůže nebavit!

Dá se tedy říct už po prvním závodě, že spolupráce v autě funguje?

Veronika se trochu vymyká dnešní mladé generaci. Je spolehlivá, přímá, snaží se a hlavně ji to baví, což dává nepokrytě najevo, a to se mi líbí. Přiznám se, že jsem si ani náhodou nemyslel, že se tak rychle sehrajeme a vytáhneme swiftíka z hloubky startovního pole takhle vysoko. Oba máme z našeho výsledku velkou radost. 1. místo ve třídě 14, 23. místo v RSS a 38. v absolutním pořadí, je vaše vizitka z letošní Valašské Rally.

Nezbrzdilo vás nezvykle hodně vysoké startovní číslo 73?

Těžko říct, na poslední dvě vložky jsme stejně museli už trošku zvolnit. Je fakt, že čím víc aut startuje před vámi, tím víc se trať špiní a je tak většinou pomalejší. Startovní pozice mě sice zaskočila, ale nechtěl jsem pořadatele prudit, aby nás dali výš. Přece jen jsem rok nezávodil a šli jsme na start jako nově složená posádka. Kluci měli s pořádáním určitě plno práce a bylo by zbytečné jim další ještě přidělávat. Nicméně věřím, že na Vyškov jsme si naším výsledkem jasně řekli o jiné startovní číslo…

Ptát se na vaše cíle v letošní sezóně je zřejmě zbytečné, takže ve Vyškově na shledanou?

Ano, Vyškov máme určitě v plánu a moc se těšíme. Chtěl bych ještě poděkovat našim fanouškům, že na nás u trati čekali a hnali nás dopředu. Také díky mechanikům a především našim partnerům – ve Vyškově na shledanou.

Komentářů celkem: 2
20. 4. 2016 22:261
0 0
Gratuluji k úspěchu ,ale myslel jsem ,že jsi ho dal pryč smajlík,ať to jede DAVON
21. 4. 2016 19:222
0 0
Asi bych doplnil na začátek, o jakou posádku se vlastně jedná... no offense smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!