Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 4. 2016 22:16 − 6797× − 3

Robert Kubica a Lotos ukončili spolupráci

Polský pilot se naposledy v mistrovství světa ukázal na Rallye Monte Carlo a je otázka, zda-li jej ještě někdy uvidíme.

Vstup Roberta Kubici do světa automobilových soutěží byl provázen jeho hlavním reklamním sponzorem Lotos, jehož logo se po celou dobu objevovalo na Polákových autech. V roce 2013 dojel Kubica s Citroenem DS3 RRC k titulu mistra světa ve WRC2, v Walesu v závěru téže sezóny poprvé okusil vůz specifikace WRC. V roce 2014 pak přezbrojil na Fiestu WRC a s tou se objevoval po dva roky v MS, přičemž však ani jednou nedokázal v konečném účtování proniknout do TOP 10, když v roce 2014 byl 16. a loni se umístil na 12. příčce. Letos se Polák s Fiestou ukázal pouze v Monaku, kde však havaroval. Nejlepším výsledkem tak pro jezdce paradoxně zůstává 5. příčka z Německé rally, které dosáhl se slabší DS3 RRC. Proč však tento menší historický exkurz? Abychom si připomněli Kubicovo angažmá v rally, které zřejmě spolu s koncem spolupráce mezi Kubicou a Lotos dospělo definitivního konce.

"Společně s Robertem Kubicou jsme se dohodli na ukončení naší tříleté spolupráce. Od roku 2013 Robert aktivně reprezentoval značku Lotos nejen na poli sportovním, ale i při společenských akcích a reklamních kampaních. Jeho výkony v automobilových soutěžích byly inspirací pro miliony fanoušků sledujících jeho kariéru nejen v Polsku, ale i ve světě. Robert Kubica se nyní hodlá zamýšlet nad svými dalšími sportovními plány. Držíme mu palce a přejeme mu hodně úspěchů," zní oficiální prohlášení společnosti Lotos ke konci spolupráce.

Těm, kteří kariéru Roberta Kubici sledují tedy nyní nezbývá než čekat, jaké další plány polský jezdec ohlásí a zda-li dojde na návrat na okruhy, kde až do roku 2010 startoval a dostal se v podstatě nejvýše kam mohl, když jezdil Formuli 1 ve stájích BMW Sauber a Renault. Letos se pak už jednou na okruzích objevil, když spolu s Martinem Prokopem odjel v týmu MP Sports závod 12h Mugello.

Komentářů celkem: 3
21. 4. 2016 15:01 Upraveno 15:03
0 0
cesta do Citröenu otevřená? ať v okruzích či rally, vymění Total za Lotos?
21. 4. 2016 15:29
0 0
reklama Total na jeho autech by sice byla stylová, ale obávám se, že citroen má radši auta v cíli a na bodech, než po lesích a lukách a Lotos to asi viděl podobně
22. 4. 2016 16:31
0 0
57 vyhraných RZ ve WRC 2 a 14 vyhraných RZ v MS mu nikdo nevezme. Jeho průjezdy byly něco i na videích...dojíždět ale nedokázal. Každopádně i tak klobouk dolů... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!