26. 4. 2016 20:37 − 4181× − 0

Právě vychází magazín Rally 3/2016

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

V novém čísle časopisu Rally 3/2016 si grafik trošku vyhrál s titulkou, takže snad od všech dostane palec nahoru. A věříme, že podobně ohodnotíte i obsah…

Pozvánka do Klatov

Přehled favoritů, mapy a časové harmonogramy klatovských soutěží – HVR a RŠK.

Testovací RZ Žiželice

Roli hlavních favoritů potvrdili na Testovací RZ Žiželice Jan Černý a Petr Černohorský se Škodou Fabia S2000.

Martin Vlček – V životě mám stanovené priority

Ve světovém, ale i českém rallysportu se to jen hemží úspěšnými jezdci, na jejichž začátcích stál obvykle otec – bývalý závodník. Také u Martina Vlčka byl otec soutěžákem.

Jaroslaw Szeja – Dáváme si ty nejvyšší cíle

Polský bratrský tandem Jaroslaw a Marcin Szejové zakončil loňskou sezonu na třetím místě v produkční klasifikaci MČR (tř. 3). A letos by tento výsledek rád ještě vylepšil.

Barbora Rendlová – Navigátorkou od šestnácti

"My jsme na sebe s Vendou vlastně před loňskou Šumavou zbyli," říká s úsměvem dvaadvacetiletá navigátorka Václava Kopáčka Barbora Rendlová.

Rocksteel Valašská rally 2016 – Černého valašská sólojízda

Suverénními vítězi 35. Rocksteel Valašské rally se stali Jan Černý s Petrem Černohorským. Od startu vedli a vyhrávali jednu rychlostní zkoušku za druhou. Až na poslední RZ přenechali dílčí vítězství Romanu Odložilíkovi, který vypadal z konečného druhého místa lehce zklamaný.

MOGUL driving cup – Snadná a levná cesta k závodění

VI. Rallye Praha Revival – Po stopách Rallye Teplice

Letošní ročník Revival zamířil do Krušných hor. Centrem byly severočeské Teplice, kde se v sedmdesátých a osmdesátých letech odehrávala Rallye Teplice, nedílná součást M ČSSR.

ERC: Circuit of Ireland

V Irsku se díky zařazení soutěže do britského šampionátu sešla skvělá konkurence. Po odstoupení suverénního Elfyna Evanse byl na uskákaných asfaltových silnicích stejně jako loni nejrychlejší Craig Breen před evropským mistrem Kajetanowiczem.

BRC – Tradice zavazuje

Velká Británie je považována za kolébku rallysportu a automobilové soutěže zde mají obrovskou tradici. Britský mezinárodní šampionát BRC patřil v minulosti k nejprestižnějším seriálům na světě. Na lesních šotolinách a uskákaných asfaltech vyrostlo v minulém století mnoho špičkových jezdců formátu Ariho Vatanena, Colina McRae nebo Richarda Burnse.

Rally Eger – Hon na Grzegorze Grzyba

V týdnu před soutěží jakoby maďarský vítr odfoukl zimní čas a nastalo pravé jaro. Teploty kolem dvacítky a azurová obloha, ulice plné tulipánů a nádherně rozkvetlých stromů. Přesně tak vypadalo počasí v době tréninků na první závod maďarského a slovenského mistrovství – Eger Rally.

VW Motorsport slaví 50 let

Světovým soutěžím suverénně vládne už čtvrtým rokem VW Polo R WRC. Ale mnohé asi překvapí, že většina dosavadních aktivit týmu byla spojena se závody na okruzích.

Jean-Louis Schlesser v Praze

V Africe nabírá sílu potenciální konkurent “Dakaru” Africe Eco Race. Za africkým závodem stojí legendy dálkových závodů Jean-Louis Schlesser a René Metge.

Harry Hunt – Nečekaný přerod

Harry Hunt vtrhnul do soutěžáckého světa jako velká voda. V sezoně 2009 se objevil na vybraných britských závodech, ale o rok později už zavítal na světové tratě a podniky IRC. Zdálo se, že mladého Londýňana čeká skvělá budoucnost, což dokumentoval i ziskem titulu mezi "dvoukolkami" v IRC 2012. Avšak jeho současné směřování s klasickými soutěžemi už nekoresponduje.

FIA RX 2016

S několika novinkami a zejména s očekávaným soubojem mezi Petterem Solbergem a Sébastienem Loebem odstartoval v Portugalsku seriál mistrovství světa v rallykrosu. Kdo byl nakonec úspěšnější? Lépe vstoupil do sezony norský jezdec, který dokázal vyhrát.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!