GK Forge Roto Team před začátkem MČR 2016

Ani ne dva týdny po začátku polského mistrovství v rally nás čeká další vzrušující sportovní víkend.

Ani ne dva týdny po začátku polského mistrovství v rally nás čeká další vzrušující sportovní víkend. 29. dubna odstartuje Rally Šumava Klatovy, první ze šesti závodů Mistrovství České republiky v rally 2016. A vzhledem k plánované účasti v kompletní českém šampionátu, najdeme ve startovní listině i polskou posádku. Bratři Jarosław a Marcin Szejové začnou na západě Čech již svou druhou sezónu na českých tratích. Nic se nemění na soutěžní technice, kterou bude speciál Subaru Impreza Sti, který připravuje plzeňská stáj ROTO.

Jarek Szeja: „Netrpělivě čekáme na začátek sezony. Jedeme na Rally Šumava s mnoha cennými zkušenostmi z minulého ročníku, takže to pro nás bude zcela jiná výzva. Po vydařeném startu na Rally Lavanttal v Rakousku máme pozitivní a bojovou náladu. Naše Subaru prošlo v zimní pauze kontrolou, něco se dodělalo po rakouském startu a nyní je zcela připraveno. Nálada celého týmu je tak zcela odlišná než loni. Tehdy jsme vůz připravovali po těžké havárii na Valašské rally v podstatě do posledních momentů. Teď jsme vše plánovali a jen čekáme na ostrý start.

Jedeme do Klatov za jasným cílem – bojovat o vítězství v naší třídě 3 a pokusit se obhájit loňské prvenství. Samozřejmě se budeme snažit pohybovat co nejvýše i absolutně. Konkurence je ovšem silná, ale my jsme o mnoho lépe připraveni. Doufám, že budete sledovat naše výsledky a držet nám palce.”

Marcin Szeja: „O žádném startu na rally nemůžeme říci, že bude jednoduchý, ale tato sezóna pro nás bude o hodně jednodušší ve všech směrech. Minulý rok jsme měli hlavy plné nápadů a myšlenek. Nyní se můžeme soustředit pouze na start a boj o vítězství. Výsledek z Rakouska nám dal sebevědomí, a s klidem můžeme říci, že jsme výborně připraveni. Doufám, že zážitek z jízdy bude o to větší.

Seznam přihlášek je imponující. Pokud spočteme všechny účastníky klatovského závodu (včetně historiků a legend), dostaneme se k čísli 178. A to musím vyzdvihnout dvanáct speciálů R5. V třídě 3 se utkáme s 16 konkurenty, mezi kterými nebude chybět ani krajan Sebastian Frycz.

Ve čtvrtek a v pátek je na programu seznámení s tratí, v pátek večer již odstartujeme do prvních ostrých kilometrů. Na úvod nás čeká velice atraktivní okruhový úsek – Čínovský okruh, kde očekáváme velkou účast fanoušků. V dalších sekcích se bude závodit i na nočních úsecích, takže pro začátek nás nečeká nic jednoduchého. Ale moc se na to těšíme a zveme všechny na Rally Šumava.”

Partnery týmu Jarosław Szeja / Marcin Szeja v sezóně 2016 jsou: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!