Duck Racing čeká o víkendu dvojitá šichta

Slavnou Rallye Šumava začne sezona i českých automobilovým soutěžákům.

Tým Duck Racing rozjel letošní závodní sezonu už v lednu v Dubaji, nicméně po nedávné smolné Valašské Rally čeká tým okolo Petra Kačírka první ostrý start vlastně až tento víkend. Na programu jsou totiž první podniky okruhového MMČR a rallyového MČR.

Po minulých sezonách, kdy jsme byli zvyklí vídat na středoevropských tratích dvě modrá BMW M3 GTR, nastává sezona plná změn. BMW v barvách týmu Duck Racing sice bude opět brázdit okruhové tratě a dokonce i jezdecké složení zůstává stejné, nicméně změny budou patrné na první pohled. Tou nejmarkantnější bude, že si Petr Kačírek zopakuje loňskou premiéru s Ferrari F430 GT2 Marcela Kusína. Daniel Skalický se pak kromě sprintů s týmovým BMW zúčastní i vytrvalostních závodů s rychlou Alpinou B6 GT3 týmu Racing Trevor.

„Sezonu jsme zahájili už letos v lednu, nicméně ten pravý start nás čeká až tento víkend. Plány máme kompletní již na celou sezonu, což znamená, že já pojedu s Marcelem Kusínem ve vytrvalosti nejen v Maďarsku, ale takto by to mělo být i ve zbytku sezony. Stejné je to s Danielem Skalickým, který pojede s námi sprinty a vytrvalost s Alpinou. Naše BMW jsme po zimě kompletně zrepasovali, takže by mělo být připraveno opět na 100%. Já se už nemůžu dočkat prvního závodu s Ferrari. To auto jsem si vyzkoušel už loni a jízda s ním mě hrozně bavila. Je sice pravda, že Hungaroring naším vozům příliš nesvědčí, nicméně přibylo několik nových jezdců a vozů a já se hrozně těším na to, až se s nimi budeme moci porovnat. Je tu i nějaké riziko deště, takže pokud zaprší, tak to bude opravdová zábava,“ prozradil Petr Kačírek k prvnímu závodnímu víkendu okruhové sezony v Evropě.

O zhruba 600 km na severozápad v okolí západočeských Klatov proběhne úplně jiné měření sil. Slavnou Rallye Šumava totiž začne sezona i českých automobilovým soutěžákům. Duck Racing vstupuje do letošní sezony vlastně úplně nanovo. Pražský tým podporovaný společností Subaru Česká republika vnikne do letošní sezony s mladou a velice nadějnou posádkou, kterou utvoří Václav Kopáček s Barborou Rendlovou. Posádku, která nastoupí s číslem 23, bude čekat během dvou dnů 150 ostrých kilometrů. Ani letos pak nebudou chybět legendární zkoušky, jako např. čínovský okruh, či Koráb.

„Pro nás je letošní ročník rallyového MČR další prohloubení spolupráce se Subaru ČR, díky kterému můžeme společně s Vojtou Štajfem dát šanci Václavu Kopáčkovi. Václav to nebude mít společně s Barborou jednoduché, protože se v jejich třídě sešla obrovská konkurence, ale já věřím, že Václav je dnes hotový závodník, který má kromě neskutečné rychlosti již i dostatek zkušeností pro kvalitní výsledky. Moje účast v českém rally se asi letos omezí jen na starty v závěrečných předvánočních sprintech, neboť stejně jako každý rok, tak i letos jsme vymysleli nějakou novinku. Tou je můj start V Dubai Rally International v rámci FIA Middle East Rally, takže každý měsíc mám v UAE připravenou Imprezu a trénuji na místní kamenité šotolině. Nikdy jsem na tomto povrchu nejel a musím říct toto je teprve ta správná rallyová jízda, takže si to moc užívám," dodal Petr Kačírek

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!