V pátek bude v Klatovech bohatý program

Nejen mistrovskými soutěžemi bude žít Klatovsko o nadcházejícím víkendu.

Klatovy čeká skutečně bohatý motoristický program. Kromě Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye se předvedou i účastníci Rallye Wiesbaden, nachystán je také koncert Petra Koláře. Mapy zvláštních zkoušek Rallye Wiesbaden a i další informace o sportovní části víkendu postupně přibývají na klubových stránkách www.pamk.cz.

Nejen mistrovskými soutěžemi bude žít Klatovsko o nadcházejícím víkendu. Už od pátečního rána se budou k Pošumaví přibližovat účastníci staroslavné Rallye Wiesbaden. Ta v současnosti navazuje na jednu z nejslavnějších evropských soutěží šedesátých let, kdy byla součástí Mistrovství Evropy v době, kdy světový šampionát ještě neexistoval. Rallye Wiesbaden okolo roku 1968 pomáhal pořádat na českém území i Pošumavský auto moto klub a i proto jsou až do současnosti Klatovy neodmyslitelnou součástí tohoto podniku, organizovaného v režimu rallye pravidelnosti a probíhající v běžném silničním provozu. Přede dvěma roky se však „Wiesbaden“ díky květnovému termínu klatovských soutěží stal dokonce součástí jejich programu. To se jeho účastníkům i organizátorům náramně zalíbilo, a tak letos dokonce posunuli termín své události do dubna, aby si to mohli zopakovat. Kromě dalších dvanácti zvláštních zkoušek (kde se účastníci snaží zajet předepsanou trať přesně v určeném čase) na českém území pojedou tedy opět posádky sportovních vozů i na uzavřeném Klatovském okruhu, a to po páteční čtrnácté hodině. Ještě předtím se představí na klatovském náměstí Míru.

Tam zahájí velmi bohatý program. De facto hned poté, co náměstí opustí „wiesbadenští“, začne slavnostním zahájením hlavní program a díky velkému množství účastníků odstartují z rampy již v 15.10 první ze závodníků Historic Vltava Rallye. Hned po nich budou následovat nadšenci přihlášení do Rallye Šumava Legend, od 17.05 se dočkají svých favoritů i fanoušci soudobých vozů. No a protože se zdá, že počasí nám bude přát, nebude třeba odcházet z náměstí ani poté. Na velkoplošné obrazovce budou neustále k vidění záběry z rallye a po odstartování posledních závodníků zahájí svůj koncert známý zpěvák Petr Kolář se svou kapelou. To navíc bude v době, kdy se po třetí rychlostní zkoušce začnou na náměstí závodníci vracet, v koncertních přestávkách s nimi tak budou moci moderátoři Jan Suda a Jan Vaškovič prohodit pár slov. Zážitky z tratě se tak přes mikrofony a reproduktory dostanou mezi fanoušky, kteří se budou moci naživo dozvědět jistě mnoho zajímavých postřehů z tratě.

Foto: Jiří Jiřík

Komentářů celkem: 7
28. 4. 2016 13:201
0 0
Na stránkách pamk nejsou vůbec mapy rz, kdybych neměl milion stránek na facebooku, tak to ani nenajdu. A taky mi chybí nějakej aspoň malinkej skromnej průvodce diváckejma místama. Tyhle informace jsou sice hezký, ale tak na nástěnce radnice v klatovech. Pro rally fans je tu informací zoufale málo. Chápu, že to třeba nešlo no.
28. 4. 2016 13:303
0 0
Stránky PAMK jsou udělány dost neštastně a nepřehledně, ale mapy tam jsou: http://www.pamk.cz/cz/soutezici/mapy . Průvodce diváckými místy bývá poslední roky pouze v tištěném programu.
28. 4. 2016 14:014
0 0
jj díky hoši, já ty mapy už mám....ale musím se teda doznat, že na stránkách sem je prostě nenašel smajlík smajlík
28. 4. 2016 14:185
0 0
Doporučí někdo kam v sobotu vyrazit? Nechce se mi vyrážet naslepo jen podle těch mapeksmajlík ideálně na RZ 6/10 a 7/11
28. 4. 2016 14:596
0 0
Nebude nějaká online kamera na náměstí , nebo ještě lépe na okruhu?
28. 4. 2016 21:497
0 0
To vůbec nevim, jak to někdo může přehlídnout. V článku je odkaz http://www.pamk.cz a tam už asi od úterý jsou na první stránce "Mapy RZ". A kdyby tam náhodou nebyly, tak stačí projít menu "soutěžící" nebo "diváci" a vždycky to tam někde bude. S těma diváckýma místama to moc ale nechápu, v aplikaci rallynow normálně jsou. Kdyžtak jsou samozřejmě v programu, ale tahat s sebou 80 stran A4 se mi fakt nechce.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!