Úvod klatovských soutěží pro Comase a Kopeckého

Rallye Šumava Klatovy i Historic Vltava Rallye za sebou mají první rychlostní zkoušky, které se obešly bez vážnějších havárií.

Rallye Šumava Klatovy i Historic Vltava Rallye za sebou mají první rychlostní zkoušky, které se obešly bez vážnějších havárií. Tratě soutěží lemují desetitisíce diváků, které kromě sportovních výkonů posádek hřálo také sluníčko. Další informace o obou podnicích postupně přibývají na klubových stránkách www.pamk.cz .

Obavy, že může mít bývalý pilot formule 1 Eric Comas (Lancia Stratos) potíže se specifickým charakterem pošumavských tratí, se ukázaly jako liché. Celou první sérii rychlostních zkoušek Francouz ovládl a po RZ 5 už vede pořadí 25. Historic Vltava Rallye o 34 vteřin. Za ním probíhá lítý boj Seveřanů o stříbrnou příčku, v derby dvou posledních vítězů klatovské soutěže je na tom zatím o pár vteřin lépe Nor Jensen než Švéd Myrsell (oba Porsche 911 RS). Už s větším odstupem je čtvrtý další Skandinávec za volantem Porsche 911 RS, Fin Silvasti, ten na dálku bojuje s nejlepším domácím jezdcem Jiřím Káňou (Ford Sierra Cosworth).

Káňa je po RZ 4 na čele pořadí domácího šampionátu o dvacet vteřin před Filipem Ballkem (Subaru Impreza), na třetí pozici se drží Jiří Jirovec (BMW M3). Nedaleko za silným „bavorákem“ už zuří boj nejrychlejších vozů východní provenience, ve kterém má zatím navrch Petr Němec (Lada VFTS). Vítězi domácí části loňského ročníku soutěže Janu Krejčovi (Škoda 130 LR) se příliš nedaří, patří mu až sedmá příčka průběžného pořadí. Před ním jsou i Pavel Karlík (Lada VFTS) a Jan Frei.

(Škoda 130 LR). Klatovský Václav Hostaš (Lada VFTS) odstoupil na RZ 3 s poruchou řízení, hned v úvodu byl ze hry po technických problémech také jeden z favoritů (a tradiční smolař Historic Vltava Rallye) Švéd Johnsen. Divákům se boje historických vozů líbí, ještě více je ale přitahují souboje soudobých vozů v rámci 51. Rallye Šumava Klatovy. I tato soutěž začala tradičně na Klatovském okruhu, při tamním kroužení využil koně svého nového silného vozu Václav Pech (Porsche 997 GT3) a rychlostní zkoušku vyhrál. Poté se mu již tolik nedařilo, před něj se posunuly oba tovární vozy Škoda Fabia R5 pod vedením Jana Kopeckého a Švéda Tidemanda. „Šumava“ má za sebou teprve třetí rychlostní zkoušku, po které Kopecký vede o čtrnáct vteřin před Tidemandem a o devatenáct před Pechem. Průběžně čtvrtý je Valoušek (Škoda Fabia R5), pátý Jan Dohnal (Ford Focus WRC) a šestý Jan Černý (Škoda Fabia S2000). Produkčním vozům zatím vládne Václav Kopáček (Subaru Impreza), kategorii 2WD ovládá mladý Slovák Martin Koči (Citroën DS3 R3T).

Komentářů celkem: 1
30. 4. 2016 09:31
0 0
Vložek odjeli ,,už 5 včera"vede v CZ F.BalleksmajlíksmajlíksmajlíkBalleksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!