Škoda Motorsport oslavuje perfektní začátek sezóny

Škoda Motorsport zahájí na 51. Rally Šumava Klatovy obhajobu titulu v českém mistrovství v rally (MČR).

› Obhájci titulu Jan Kopecký/Pavel Dresler zopakovali loňské vítězství na Rally Šumava Klatovy, Pontus Tidemand/Jonas Andersson na druhém místě
› Triumfální úspěch jezdců značky ŠKODA a doprovodný program ve ŠKODA Parku nadchly tisíce fanoušků
› Michal Hrabánek: „Skvělý začátek sezóny na domácí půdě naší značky.“

Klatovy 30. dubna 2016 – Oslavovaným dvojitým vítězstvím předvedl tým ŠKODA Motorsport perfektní start do sezóny českého mistrovství v rally (MČR). Tisíce fanoušků slavily na 51. Rally Šumava Klatovy vítězství obhájců titulu Jana Kopeckého/Pavla Dreslera, kterým se podařilo zopakovat úspěch z loňského roku. Druhá tovární posádka ŠKODA Pontus Tidemand/Jonas Andersson se, coby hosté na českém mistrovství, umístila se ztrátou pouhých 26,1 sekund na místě druhém. První rally sezóny MČR 2016 byla triumfálním úspěchem značky ŠKODA: ta k prvnímu výročí úspěšného vstupu modelu Fabia R5 do rally obsadila všechna místa na stupních vítězů.

„Je to skvělý začátek sezóny na domácí půdě naší značky. Před rokem Jan Kopecký a Pavel Dresler na Rally Šumava Klatovy hned při světové premiéře oslavili s naším vozem ŠKODA Fabia R5 první vítězství. To, že náš soutěžní speciál byl úspěšný v tak rozmanitém startovním poli, je potvrzením skvělé práce celého týmu ŠKODA,“ řekl šéf ŠKODA Motorsportu Michal Hrabánek. Za oběma továrními posádkami se na třetím místě umístili Pavel Valoušek/Veronika Havelková, rovněž s vozem ŠKODA Fabia R5.

Za nádherného počasí začala rally konaná na Šumavě a v jejím okolí nejrychlejším časem hlavního rivala značky ŠKODA, Václava Pecha, na první rychlostní zkoušce. Na zbývajících jedenácti zkouškách ale již dominovaly zeleno-bílo-černé vozy továrního týmu ŠKODA Motorsport. Zkušený 34letý Kopecký převzal nejlepším časem na druhé rychlostní zkoušce vedení a nepustil jej až do cíle. Po 150 kilometrech na úzkých asfaltových silnicích oslavoval Kopecký před nadšenými fanoušky rally po vítězstvích v letech 2012 a 2015 svůj třetí úspěch na tomto tradičním podniku.

„Super vítězství za krásného počasí a nadšení fanoušci – co víc si přát. Náš vůz Fabia R5 byl opět úžasně rychlý a spolehlivý. Pontus nám ale vítězství opravdu neulehčil,“ komentoval Kopecký. Zajel nejrychlejší čas v sedmi rychlostních zkouškách, jeho švédský týmový kolega Tidemand ve čtyřech. „S Janem to byl nádherný souboj s jeho zaslouženým vítězstvím. Tato rally v Česku pro mne byla obrovskou zábavou a zároveň i perfektní přípravou na následující úkoly v mistrovství světa v rally,“ komentoval asijsko- pacifický šampion Tidemand. Od 19. do 22. května se posádky Tidemand/Andersson a Kopecký/Dresler zúčastní podniku mistrovství světa v Portugalsku v kategorii WRC 2.

Úvodní soutěž MČR kolem Klatov byla také velkým úspěchem pro ŠKODA AUTO Česká republika. Tisíce fanoušků proudily pod zářícím sluncem do ŠKODA Parku v servisním parkovišti v Janovicích, kde byl pro návštěvníky připraven atraktivní doprovodný program. „Začátek sezóny v MČR se značce ŠKODA perfektně vydařil – jak na tratích rally, tak mimo ně. Děkuji četným návštěvníkům, kteří v tak hojném počtu navštívili ŠKODA Park a projevili velký zájem o naše úspěšné modely,“ bilancoval Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika.

Číslo pro Rally Šumava Klatovy: 8

Před rokem oslavili Jan Kopecký/Pavel Dresler na Rally Šumava Klatovy světovou premiéru na rally s vozem ŠKODA Fabia R5. O pouhý rok později bylo ve startovní listině osm (!) nových soutěžních vozů. Kromě obou hightech vozů továrního týmu se na vůz Fabia R5 spolehlo šest dalších jezdců ze zákaznických týmů. V top ten celkové klasifikace se nakonec umístilo šest vozů ŠKODA. Kromě čtyř Fabií R5 to bylo vždy po jednom jezdci s předchozím modelem Fabia Super 2000 a Fabia WRC.

Rally Šumava Klatovy – konečný stav celková klasifikace

1. Kopecký/Dresler (CZ/CZ), ŠKODA Fabia R5 1:19.05,9 hod.
2. Tidemand/Andersson (S/S), ŠKODA Fabia R5 + 0.26,1 min.
3. Valoušek/Havelková (CZ/CZ), ŠKODA Fabia R5 + 1.05,8 min.
4. Černý/ Černohorský (CZ/CZ), ŠKODA Fabia Super 2000 + 1.36,4 min.
5. Pech/Uhel (CZ/CZ), Porsche 997 GT3 + 1.47,3 min.

Komentářů celkem: 12
1. 5. 2016 19:241
0 0
dobrý dotaz na foru . CO NĚJAKÉ VYSVĚTLENÍ PANE HRABÁNEK.

:Tidemand jako druhý v MČR? A to je co za akci? On vlastní národní českou licenci? Tak proč má na oknech vlajku svého rodného státu? A proč nebyl počítán do MČR ještě do včerejšího konce rally? Proč za druhé místo dostal pohár někdo jiný a teď ho má vracet? Zase akce škodovky? Za peníze v Praze dům??

1. 5. 2016 20:102
0 0
Proč Škoda není nejen nositelem pokroku v technice, ale proč se nepostará o to, aby její jezdci vystupovali jako správní profesionálové a "rytíři" motoristického sportu. Pontus je určitě dobrý jezdec, ale ujet od zranění, které způsobil to nené zrovna ok. A Škodovka taky dělá jako kdyby se nic nestalo místo co by se k tomu postavila čelem. To si můžou "baletky" ze Škoda motorsport dělat úplně všechno a všechno jim projde jako loňské Hustopeče?? Je mi za ně smutno
1. 5. 2016 21:123
0 0
bohužel toto je jen zlomek toho čeho jsou schopni a nic je nezastaví. je jedno zda čistě nebo ne hlavně na prvním místě at se koruny točí ........
1. 5. 2016 21:254
0 0
Původně napsal Zoltán
bohužel toto je jen zlomek toho čeho jsou schopni a nic je nezastaví. je jedno zda čistě nebo ne hlavně na prvním místě at se koruny točí ........
myslel jsem, že to nikdy nenapíšu ale už se těším na "malého" souseda z Nošovic smajlík
2. 5. 2016 08:145
0 0
Tes se... Vosickyho tovarni tym bude urcite bude zavodit kristalove ciste...smajlík
RK
2. 5. 2016 09:056 Upraveno 09:18
0 0
K bodování Tidemanda v MČR. Předpokládám, že je držitelem profesionální licence. A dle MSŘ FIA:
"Národních soutěží probíhajících v zemích EU nebo v asimilovaných zemích se mohou zúčastnit a získat body za stejných podmínek jako držitelé národních licencí příslušné země, profesionální soutěžící EU nebo profesionální jezdci EU."
Tento předpis je závazný i pro MČR.
.
2. 5. 2016 09:157
0 0
jenže ten článek v MSŘ, na který odkazujou naše řády, je o něčem úplně jiným smajlík
RK
2. 5. 2016 09:228 Upraveno 09:24
0 0
Původně napsal Novej
jenže ten článek v MSŘ, na který odkazujou naše řády, je o něčem úplně jiným

Máš pravdu. Tomu by odpovídalo žluté značení změn v MSŘ. Ale i když se tam jedná o chybu, naše ASN je povinna dodržet znění MSŘ FIA, neboť jsou jí nadřízené. Zmínka o bodování by v našich řádech nemusela vůbec být, protože bodování držitele profesionální licence je automatické.
2. 5. 2016 12:529
0 0
Vysvětluješ to správně, jen ještě zbývá objasnit, proč to automatické zařazení do MČR začalo na Šumavě platit až po cílové rampě. smajlík
2. 5. 2016 19:5310
0 0
A ejhle.Už je s vysvětlením konec.
2. 5. 2016 19:5311
0 0
JanO správný dotaz který asi nikdo ze ŠM neodpoví.
2. 5. 2016 20:4912
0 0
ten dotaz by ale neměl mířit na ŠM, ale na sportovní komisaře, potažmo FAS a jím delegované činovníky, kteří přilepili podpis a to opakovaně pod něco, co nehrálo
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!