Aleš Holakovský - eWRC.cz
2. 5. 2016 16:29 − 4469× − 6

Rally Bohemia 2016 se představuje

Letos již po třiačtyřicáté se bude konat prestižní Rally Bohemia. Na webu www.rallybohemia.cz jsou již k dispozici základní informace.

Letos již po třiačtyřicáté se bude konat prestižní Rally Bohemia. Na internetových stránkách www.rallybohemia.cz jsou již k dispozici základní informace k soutěži včetně schválených Zvláštních ustanovení, tedy základního dokumentu soutěže.

V letošním roce došlo po pěti letech k menšímu posunu termínu soutěže, když polovinu července vystřídá jeho začátek, konkrétně víkend 2. – 3. 7. 2016. Naopak stejně jako loni bude mít Rally Bohemia rozprostřeny své dvě etapy do divácky přívětivého formátu sobota – neděle. Centrem soutěže bude jako vždy město automobilům zaslíbené, Mladá Boleslav, kde bude sídlit organizační i servisní zázemí rally. Servisní parkoviště bude nově umístěno u 13. brány Škoda Auto.

„43. Rally Bohemia bude čtvrtým podnikem Mistrovství České republiky v rally a Rally Bohemia Historic třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Ani letos nebude chybět exhibiční jízda legendárních soutěžních vozidel Rally Bohemia Legend. Pro letošek se nám bohužel nepodařilo najít s FIA vhodný společný termín pro uspořádání podniku Mistrovství Evropy historických automobilů. Seriál Regional Rally Cup letos není pořádán, protože se nejede polský Rajd Karkonoski. Jezdci i diváci se mohou těšit na tradiční náročné rychlostní zkoušky typické pro Rally Bohemia, ovšem v novém pojetí. Novinkou bude zařazení dvou divácky atraktivních polookruhových rychlostních zkoušek,“ shrnuje hlavní informace k letošnímu ročníku ředitel soutěže Petr Pavlát.

Rally Bohemia 2015 skončila hattrickem posádky továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia R5, kteří zvítězili potřetí v řadě za sebou. Tým ŠKODA Motorsport nenašel na Rally Bohemia přemožitele dokonce už od roku 2009, tedy dlouhých sedm let, kdy zde v jeho barvách postupně vítězili Juho Hänninen, Freddy Loix a právě Jan Kopecký. Rally Bohemia Historic skončila loni v rámci klasifikace MČR HA obhajobou vítězství posádky Jan Krejča – Pavel Šárka se Škodou 130 LR. Na letošní vítěze si budeme muset ještě několik měsíců počkat, ale pořadatelé již nyní zvou všechny jezdce i diváky k účasti na jedné z našich nejslavnějších soutěží.

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia bude i letos automobilka ŠKODA AUTO.

V nadcházejících měsících Vás budeme postupně informovat o dalších novinkách a zajímavostech. Rally Bohemia je k nalezení též na sociálních sítích.

Komentářů celkem: 6
2. 5. 2016 22:061
0 0
Jen škoda, že ve stejném termínu se jede v Pace i evropský autokros smajlík
3. 5. 2016 08:422
0 0
jj, to je veliká škoda, mám velké dilema, jet do rokle a nebo do Bolky?
3. 5. 2016 12:313
0 0
...a nebo do Holjes do Švédska. Pojede se tam další závod mistroství světa v rallycrossu. Měl by to být tradičně nejlepší závod celé sezony smajlík
3. 5. 2016 12:564
0 0
no hlavne se jede WRC v Polsku a tam pojede dost cesky fandu. Jinak 8RZ ve dvou dnech je fakt ulet to slo udelat do jednoho dne a ne to roztahat do dvou. Ted sem byl na v Belgii na Rally de Wallonie a za tri dny sem stihnul 9RZ na kazde RZ min.1h a to sem posledni nedelni rundu vynechal.
3. 5. 2016 18:275
0 0
To je velká škoda na rally škoda smajlík chci se zeptat kdy budou asi mapy RZ?
3. 5. 2016 23:396
0 0
Dle Zvláštních ustanovení soutěže bude zveřejnění map 17.6. Viz http://www.rallybohemia.cz
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!