Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 5. 2016 21:11 − 5207× − 7

Máme na boj s VW, zní z Hyundai

Vítězství Haydena Paddona v Argentinské rally nalilo do žil Hyundai motorsportu řádnou dávku optimismu.

V nedávné Argentinské rally si značka Hyundai připsala druhé absolutní vítězství zásluhou Haydena Paddona, který dokázal na jihoamerickém kontinentu odolat nedělnímu ataku Sébastiena Ogiera a z týmu zaznívají odhodlaná prohlášení o tom, že toto vítězství ukazuje, že Volkswagenu vyrostla v MS pořádná konkurence. V porovnání s první výhrou Hyundai v Německu 2014, pak tuto označují jako tu správnou, protože zatímco před necelými dvěma lety cestičku k triumfu umetly pilotům i20 WRC havárie soupeřů, v Argentině si výhru Paddon vybojoval i když je pravda, že Ogier dva dny čistil trať.

"Je to pravda, toto je to správné vítězství. Ukázali jsme, že auto je vylepšené a nyní zajíždíme časy velmi blízko Volkswagenu," říká pro server autosport.com šéf Hyundai motorsportu Michel Nandan a pokračuje, "to ukazuje, že se přibližujeme a že jsme nyní schopní s nimi bojovat, což je dobrá známka jak pro tým, tak pro auto. Odjelo totiž teprve čtvrtou soutěž a už se dočkalo vítězství. Je jasné, že toto nás můžu v budoucnu ještě o kus dopředu popostrčit."

Avšak vše není tak jednoduché, jak může vypadat, protože třeba vítězný Hayden Paddon se nechal slyšet, že nová i20 WRC má ještě místa, kde je potřeba pracovat. A jedním z nich je trakce na zadní nápravě, což je ostatně věc, na kterou si jezdci stěžovali již při premiéře vozu. "Pracujeme na zavěšení a diferenciálu. Od Mexika jsme už udělali slušný pokrok na zavěšení a tlumičích," prozrazuje k posledních úpravám i20 WRC Michel Nandan a dodává další fáze vývoje vozu, "nyní testujeme nějaké další věci a myslím, že jdeme správným směrem. Věřím, že dokážeme získat větší výkon. Kromě zmíněných částí pracujeme i na motoru a možná přijdou nějaké změny. Máme jej teď na brzdě a pokud to bude mít význam, tak změny aplikujeme," uzavírá Michel Nandan.

Komentářů celkem: 7
4. 5. 2016 00:261
0 0
Hlavne aby si to auticko neprechvalili... Hayden ma urcite nesporny talent,Dani je takova jistota bych rekl a Thiery se bohuzel trapi... Jezdecky na tom nejsou spatne tak by vw mohli zatopit smajlík
4. 5. 2016 01:242
0 0
Jedna vlastovka jaro nedela pane Nandan. Ale moc bych si pral aby meli pravdu a zacali VW poradne zatapet!
4. 5. 2016 07:533
0 0
Nadpis jak v Blesku
4. 5. 2016 09:154
0 0
Místo souseda z Boleslavi je tu soused z Wolfsburgu... smajlík
4. 5. 2016 10:435
0 0
Byl bych rád, ale zatím je brzo na nějaký soudy...Argentina je taky dost specifická, teď přijdou typický evropský šotoliny, tak uvidíme.
4. 5. 2016 15:586
0 0
louda rodrigez, mohu prosím vědět, proč je nadpis jak v Blesku? Něco podobného říká sám Nandan - to ukazuje, že se přibližujeme a že jsme nyní schopní s nimi bojovat, což je dobrá známka jak pro tým, tak pro auto
5. 5. 2016 10:037
0 0
Nadal zapomněl, že se to čte "Hnůjdej" smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!