Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 5. 2016 21:25 − 6912× − 6

Yaris WRC spatřen ve finských lesích

Tommi Mäkinen je ohledně návratu Toyoty zpět do MS poměrně skoupý na informace a dnes poprvé unikly fotky auta.

Na sklonku dubna absolvovala Toyota Yaris WRC z dílen Toyota Gazoo Racing, sídlícího ve Finsku, první testy nedaleko sídla týmu. Za volantem seděl sám šéf projektu Tommi Mäkinen, ale to byly tak nějak všechny informace, které byly dostupné. Alespoň malé nahlédnutí pod pokličku pak přišlo dnes, kdy se na internetu objevily první fotografie a kratičké video z testů dosud neviděného speciálu. Záběry by měly pocházet z testu z tohoto týdne, kdy se za volantem Yarisu střídali Tommi Mäkinen a Juho Hänninen a jak se nechal první jmenovaný slyšet, auto se teď téměř nezastaví a bude jezdit, dokud to půjde.


Foto: Miika Wuorela

S testem jsem spokojený. Vše jde opravdu dobře. Testování pro nás od teď bude skoro nonstop," říká autosportu.com Tommi Mäkinen a pokračuje, "sbíráme maximální možné množství dat, studujeme na autě všechny možné věci a sledujeme, jak jezdí. Zajímá nás jak fungují jednotlivé části auta samostatně i navzájem, jak je to s teplotami, prostě všechny tyto věci."


Foto: Miika Wuorela

Za necelé dva týdny by se pak Yaris WRC měl poprvé vydat mimo rodné Finsko, když se druhý prototyp přesune na jih Evropy, kde bude nabírat další šotolinové kilometry. Před dokončením je pak třetí prototyp, který vyrazí polykat asfalt. V domovině už tým stihl najezdit více jak tisíc mil a dle šéfa týmu postupují dobrým tempem. Závěrem pak prozradil, proč dosud testy probíhaly jen v okolí týmové základny v Puuppola. "Na autě děláme mnoho změn, abychom vyzkoušeli různé věci. Proto zůstáváme tak dlouho ve Finsku, v okolí máme dostatek dobrých cest a pokud něco potřebuje upravit, tak máme možnost zajet zpět na dílnu, udělat to tam a další den se vrátit do testování."


Foto: Miika Wuorela


Foto: Teemu / Rallirinki


Foto: Teemu / Rallirinki


Foto: Miika Wuorela

Kratičké video z testu:

Komentářů celkem: 6
4. 5. 2016 22:40 Upraveno 22:41
0 0
Nemůžu si pomoct, ale to auto vypadá jako klon mezi 206WRC a I20WRC smajlík
4. 5. 2016 22:48
0 0
Spíš jako SX4 WRC.
5. 5. 2016 00:58
0 0
No vypadá všelijak ale prostě směšně. Taková nákupní taška jako WRC s 380 koňmi... ???
5. 5. 2016 03:07
0 0
No snad tento projekt dopadne lépe ,než Mini smajlík tovarni podpora,a prijde mi ze to Makinnen ,nekda sam bastli v garazi smajlík
5. 5. 2016 09:42
0 0
Je uplne fuck jak to bude vypadat. Ono C3 WRC ASI taky nebude zadna krásnověc, ale hlavni je, aby to jelo jako pes a ridil to nekdo schopny! Jen to je cesta. Kazdopadne jsem rad, ze se bude neco dít smajlík
5. 5. 2016 10:02
0 0
Tak má ho smajlíksmajlík.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!