10. 5. 2016 07:04 − 3199× − 0

Atraktivní německý duel Škody a Peugeotu

Papírovými favority na letošní titul v německém mistrovství jsou už od začátku roku dva mladí jezdci.

Papírovými favority na letošní titul v německém mistrovství jsou už od začátku roku, kdy oznámili své plány, dva mladí jezdci. Oba reprezentují barvy oficiálních stájí a vítězství v úvodních dvou soutěžích si mezi sebe rozdělili rovným dílem. Úvodní podnik vyzněl lépe pro Fabiana Kreima hájícího barvy české značky Škoda. V tom druhém ale mladý Němec chyboval a s poškozeným chladičem musel odstoupit. Christian Riedemann usedající do oficiálního Peugeotu 208 T16 R5 využil nabídnuté možnosti a vyjel svému zaměstnavateli první vítězství po dlouhých letech. V obou dvou soutěžích si skvěle počínal i další nadějný jezdec Dominik Dinkel, který se za volantem Škody Fabia Super 2000 snažil obou hlavních favoritů držet. Kopec smůly se zatím snáší na bratra Thierryho Neuvilla Yannicka, když se ani jeden z jeho startů s Fabií Super 2000 neobešel bez problémů.

Třetí podnik Belgičan začal skvělým druhým nejrychlejším časem. Na konci krátkého prvního dne mu patřila třetí příčka a opět se schylovalo k vypjatému souboji s jeho značkovým kolegou Dinkelem, na kterého měl minimální náskok 2,9 sekundy. V druhé sobotní zkoušce se Dinkel dostal před svého soupeře, ale jejich pořadí se během dne ještě několikrát prohodilo. V závěru začal Neuvillův speciál vynechávat a třetí pódiové umístění ze tří odjetých soutěží si tak vyjel Dinkel. Kreim domů do Německa přicestoval ze svého premiérového startu v asijsko-pacifickém mistrovství. Na novozélandských tratích souboj s indickým týmovým kolegou Gauravem Gillem nevyhrál, ale doma pro něho prohra v úvahu nepřicházela. Ze šotoliny se Kreim musel rychle přenastavit na asfaltové úseky, ale popasoval se s tím na jedničku. V pátek vyhrál všechny tři rychlostní zkoušky a vytvořil si osmisekundový náskok na Riedemanna.

Pilot Peugeotu naopak začal vítězně sobotní dějství a během prvních dvou testů ze svého manka dokázal jednu sekundu umazat. To nejdůležitější se odehrálo následně v průběhu RZ 6. Vedoucí Kreim nedobrzdil a narazil do retardéru, za což inkasoval třicetisekundovou penalizaci. Riedemann se díky tomu dostal do vedení soutěže, které si ještě upevnil vítězstvími v sedmé a osmé zkoušce. Kreim za ním zaostával skoro o půl minuty, ale svou snahu o vítězství ani tehdy nevzdával. Pilot Fabie vyhrál čtyři testy v řadě a před tím závěrečným už zaostával pouze o necelých deset vteřin. Riedemann ale dokázal udržet nervy na uzdě a vítězství na své domácí trati si nenechal vzít. Díky druhému triumfu v řadě si navíc upevnil vedoucí příčku v šampionátu, zatímco Kreim se dotáhnul bod za druhého Dinkela. Jelikož už v shakedownu svůj Renault Clio R3T rozbil Carsten Mohe, za jasným triumfem v dvoukolkách směřoval Patrick Pusch za volantem Citroënu DS3 R3T. Pro nedodržení předepsané tratě byl ale v cíli vyloučen a premiérový triumf pro Toyotu GT 86 tak získal Hermann Gassner jun.

Výsledky této německé soutěže

Stav šampionátu: 1. Riedemann 66, 2. Dinkel 49, 3. Kreim 48, 4. Neuville 22, 5. Berlandy 19, 6. Mohe 18, Leschhorn 18, Mandel 18

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!