Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 5. 2016 15:04 − 6204× − 4

Al-Attiyah jedná s VW o sedačce v Polu

Katařan Nasser Al-Attiyah ledoz vzdal obhajobu titulu ve WRC2 kvůli olympiádě v Riu, ale na podzim se chce vrátit ve velkém stylu

Katarský sportovní všeuměl Nasser Al-Attiyah měl původně v plánu znova letos obhajovat titul mistra světa ve WRC2 za volantem Škody Fabie R5, avšak nakonec došlo ke změně plánů, když se Katařan rozhodl soustředit se na přípravu na olympijské hry, kde bude obhajovat bronzovou medaili ve skeetu z Londýna 2012. Avšak jak dnes informuje server motorsport.com, po hrách by se Al-Attiyah rád vrátil za volant soutěžního auta a to rovnou do speciálu nejvyšší kategorie. S vozem WRC jezdil Katařan již v letech 2012 – 2013, kdy po jedné sezóně u Citroenu přešel k M-Sportu, kde tehdy navíc Katar fungoval jako jeden z hlavních partnerů týmu. Teď chce Al-Attiyah zpět a pro návrat si vybral současného hegemona šampionátu.

Je to právě sedačka ve Volkswagenu Polo WRC, která by pro druhou polovinu sezóny zajímala Nassera Al-Attiyaha nejvíce a dle jeho plánů by rád odjel zbytek šampionátu počínaje Německou rally v roli týmové čtverky, což by znamenalo, že po letech osamění v béčku Volkswagenu, by Andreas Mikkelsen dostal kolegu. "Bavil jsem se s Volkswagenem ohledně sedačky v Polu WRC v jejich týmu. Chtěl bych jezdit za jejich béčko, kde startuje Andreas Mikkelsen," říká motorsport.com Al-Attiyah, kterému by cestu do Pola měl otevřít Qatar Holding, jenž má 17% podíl ve Volkswagen Group.

"Pokud mi budou starty schváleny, tak bych začal při Německé rally a pak odjel zbývající pětici soutěží, které zbývají do konce roku. Pokud však starty schváleny nebudou, účast ve WRC2 mě nebude zajímat, jelikož raději pošetřím současný budget na příští rok," dodává ke svým plánům katarský jezdec.

Komentářů celkem: 4
9. 5. 2016 17:151
0 0
Kuře četl sis ten článek po sobě?smajlík
9. 5. 2016 19:072
0 0
"by se Al-Attiyah rád vráýtil za volant"... ""Bavil jsem se v Volkswagenem"... "jelikož budu raději pošetřím současný budget"... tak trochu mi to připomíná "Ivánku, kamaráde" smajlíksmajlíksmajlík
9. 5. 2016 19:093
0 0
Od kdy musí Nasser šetřit?? smajlík
9. 5. 2016 20:364
0 0
Tož myslím že Nasser moc pošetřovat nemusísmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!