Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 5. 2016 18:41 − 3957× − 1

Hyundai staví další prototyp i20 R5

Hyundai pokračuje v testování své erpětky a na Sardinii ji vyvezl na oba dva povrchy, tedy jak na šotolinu, tak na asfalt.

Hyundai motorsport pokračuje ve vývoji i20 R5, když jeho testovací jezdec Kevin Abbring nedávno strávil několik dní na Sardinii, kde absolvoval další testy auta. Jelikož se tým vydal na cesty jezdící se i při mistrovství světa, mohl porovnávat vůz R5 a výkony speciálů WRC, které se na středomořském ostrově pravidelně prohánějí. Celkem pak testy zabraly dvojici Abbring – Marschall pět dní, když první dva jezdili na asfaltu a pak se vydali na šotolinu, kde měli za úkol testovat nové komponenty zavěšení, které jsou součástí šotolinového podvozku. "Strávit osm z posledních čtrnácti dnů na testech bylo náročné pro všechny členy týmu i pro auto. Dva dny na sardinském asfaltu doplnily to, co jsme najezdili v minulém týdnu. Po přesunu na šotolinu jsme pak pokračovali ve vývoji podvozku," říká k náročnému programu i20 R5 šéf zákaznického projektu Hyundai Andrea Adamo.


Foto: Hyundai motorsport

Aby nebylo v zápřahu jen jedno auto, nebo chcete-li prototyp i20 R5, vzniká v dílnách na základně týmu v německém Alzenau druhý prototyp, který by měl Hyundai pomoct ve vývoji vozu a zejména jeho asfaltové verze, jejíž testy budou na programu v nadcházejících měsících. Vzhledem k tomu, že se pak pořád drží plánované datum homologace v letních měsících, klade si tým na svá bedra ještě docela hodně práce. "Nová i20 R5 musí být stejně konkurenceschopná na asfaltu, jak na šotolině, takže v případě některých dílů vyvíjíme verze pro dva povrchy, které však testujeme jen na jednom autě," říká Andrea Adamo.

"Tím, že budeme mít druhé auto, tak nám vše půjde rychleji. S jedním se tak budeme moci soustředit na asfaltové testy, zatímco to druhé bude určeno na šotolinu. To znamená, že v posledních měsících před plánovaným letním datem homologace, budeme moci zvýšit objem testovacích kilometrů a lépe finalizovat podobu vozu, který pak budou kupovat zákazníci," uzavírá šéf zákaznického projektu Hyundai. Samotný Kevin Abbring si teď od testů i20 R5 trochu odpočine, protože při Portugalské rally ho čeká start s její velkou sestřičkou specifikace WRC, ale pak se hned ke své hlavní pracovní náplni vrátí.

Komentářů celkem: 1
10. 5. 2016 20:351
0 0
Strašně moooc se mě líbí ta klasická světelná rampa. smajlík
Doufám, že to pojede. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!