12. 5. 2016 12:48 − 3117× − 0

Pohlídal si před Vyškovem přidělal dost práce

Ne každý test před závodem dopadne optimálně.

Mělo to být jen svezení při autoslalomu, v rámci kterého se otestuje vůz na nadcházející Rally Vyškov. Sedmnáctiletý talent Jiří Pohlídal si ale domů místo naladěné závodničky přivezl nepojízdné auto a hromadu práce. Od té doby dělá vše pro to, abychom mohli exTarabusův mistrovský Nissan Micra v sobotu zase vidět v akci. Trable s technikou na následujících řádcích přiblíží sám jezdec:

Víkendové testování na Rally Vyškov opravdu nedopadlo úplně úspěšně. Začalo to sobotním MČR ve slalomu v Přerově. Neměl jsem moc dobrý pocit z auta, tak jsme nastavovali geometrii a měnili gumy. Zlepšení bylo hned o dvě sekundy, takže velká spokojenost. Nakonec jsme v Přerově vybojovali druhé místo v juniorech. Večer jsme ještě měnili volant a uložení ramene.

V neděli jsme jeli autoslalom u Zlína, a tam se objevil problém s prasklou hadicí od tlumiče. Auto jsme složili z vozíku a začalo se opravovat. Provizorně se nám podařilo problém odstranit a tlumič opět nafouknout. Auto bez problémů odjelo a úspěšně jsme zvládli tři tréninky. V cíli první ostré jízdy jsme zjistili, že nemáme nejhorší čas – byli jsme třetí ve skupině L1 a druzí v juniorech, takže motivace byla velká.


Jiří Pohlídal v čase 0:32.

Když jsme sjížděli na start druhé ostré jízdy, tak auto nějak blbě sedělo. Zkusili jsme dotáhnout kola, ale vše bylo ok. Start, pak jsme tři čtvrtiny trati letěli na doraz, až nás v zatáčce v lesíku zradilo řízení. Z plné trojky jsem podřadil na dvojku… a naštěstí jsme vlétli do odbočky. Vyskočili jsme z auta, zjistili jsme, že máme všechna kola, tak jsme se vrátili zpět, ale auto nejelo nahoru ani dolů. Po chvilce jsme zjistili, že nám bohužel vylétla poloosa.

Celkem nás překvapil pořadatel, co stál u auta a opíral se o žlutou vlajku. Takže, než zastavili závod, zpomalovali jsme auta sami. Po odtažení do servisu jsme zjistili, že se nám vyrval kus karoserie s ramenem, takže naše micra byla neovladatelná. Můžeme být rádi, že se nám taková nepříjemnost stala na slalomu a ne při rally!

Se spolujezdcem Tomášem Drbalem jsme si vzali volno ve škole, auto je na karosárně a dělá se na něm ostošest. S Vyškovem počítáme, i kdybychom museli makat nonstop! Pojedu ještě naposledy v Poháru mládeže s mitfárou Vladimírem Machoněm. Těšíme se na všechny fanoušky, určitě se za námi v servisní zóně zastavte!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!