Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 5. 2016 20:23 − 5741× − 1

Dani Sordo kromě Hyundai jedná i s dalším týmem

Danimu Sordovi končí po letošní sezóně smlouva u Hyundai a jak se dnes objevily informace, kromě jejího prodloužení má i jiné cesty.

Jméno Dani Sordo se ve startovních listinách světového šampionátu v rally objevuje již pěknou řádku let, ostatně Španěl má u svého jména 130 startů v MS ve všech kategoriích (včetně titulu juniorského mistra světa z roku 2005) a dle informací serveru motorsport.com je v podstatě jisté, že další učinkování v MS přidá i v příštím roce, protože kromě jednání o prodloužení stávajícího kontraktu u Hyundai motorsport jedná Dani Sordo dle svých slov i s jedním dalším týmem. A spekulace pak nabízejí i jeho jméno – Toyota, avšak ještě jednou zdůrazněme, že se jedná o pouhé spekulace, které vycházejí z neutuchající snahy Tommiho Mäkinena získat do své sestavy kvalitního pilota ze špičky.

"V tuto dobu vedu nějaké diskuze s Hyundai a také s jedním dalším týmem, takže to se mnou pro příští rok vypadá dobře, ale uvidíme, jak konkrétně. V tuto chvíli je ale brzy říkat něco konkrétního. Nejdůležitější je odjet dobře zbytek soutěží v kalendáři a na jednání se naplno soustředit pak," říká Dani Sordo k svým úvodním rozhovorům o budoucnosti a pokračuje, "v MS budu a pokud ne v současném týmu, tak v jiném. Příští rok se do MS vrací Toyota, v šampionátu přibude aut a někteří jezdci změní tým, takže to bude zajímavé."

Španěl má za sebou jeden z nejpovedenějších vstupů do sezóny a nejlepší od doby, co začal u Hyundai, což jej v průběžné klasifikaci staví na páté místo mezi jezdci. K těmto výkonům mu pomohla i nová i20 WRC, na kterou má Dani slova chvály. "V novém autě je všechno o kousíček lepší. Jediným velkým rozdílem je nový motor, který je mnohem lepší než u starého auta. Šasi je úplně nové, protože auto je letos delší. V některých rychlých pasážích je pak stabilnější než staré auto, ale je naopak o něco méně mrštné, takže v zatáčkovitých sekcích je to trochu těžší. Ale s novým autem máme mnohem více zajímavých, dobrých částí, než s tím starým," uzavírá Dani Sordo.

Komentářů celkem: 1
16. 5. 2016 11:531
0 0
Jedná prý s citroenem smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!