13. 5. 2016 07:59 − 4053× − 1

Kdo je Ralfs Sirmacis – vítěz Acropolis Rally 2016?

Dvojice Ralfs Sirmacis – Arturs Šimins vylétla k TOP posádkám ME rychle jako šíp.

Dvojice Ralfs Sirmacis – Arturs Šimins vylétla k TOP posádkám ME rychle jako šíp. Při svém premiérovém startu ve Škodě Fabii R5 od Sports Racing Technologies, a díky podpoře Škoda Baltic Motorsport, zaznamenala celkem jasné prvenství. Ve výsledcích 62. ročníku Seajets Acropolis Rally 2016 budou již navždy zapsáni jako její vítězové.

"Neni pochyb o tom, že jsme sem přijeli vyhrát," prohlašoval před závodem spolujezdec. Všichni si klepali na čelo a… …vyhráli. Lotyšský závodník po třetím místě v kvalifikaci mluvil o svém novém sportovním náčiní pozitivně: "Auto je úžasné. Je to mnohem lepší než jen s pohonem předních kol. Má velmi dobrou akceleraci a jsem rád, že jej do zatáček mohu vodit smykem, to je moc pěkné. Podvozek je velmi dobrý, můžete skákat daleké skoky."

To si dosud musel mladý jezdec odpustit. Již od roku 2011 závodil v domácím šampionátu (a vybraných soutěžích okolních států), ale vždy s dvoukolkou. Hned následující rok se stal přeborníkem ve své třídě, aby titul v dalších dvou letech obhájil. To vše s Fordem Fiesta R2 a spolujezdcem Kulšs Mārisem. Loni přišel čas na další krok v kariéře. Ralfs Sirmarcis si k sobě pozval Arturse Šiminse, sehnali budget na Peugeot 208 R2 a vyrazili do Evropy.

Opět velmi úspěšně. Za volantem Peugeotu získal postupem času Sirmacis jistotu a na posledních dvou soutěžích exceloval – v Estonsku zvítězil a na Barumce při svém premiérovém startu dokončil jako druhý. ERC3, potažmo ERC Junior dokončil Lotyš na 2. místě za Emilem Bergkvistem.

Sports Racing Technologies vyměnil pro letošek pro Sirmacise Peugeot za Škodu ve verzi R5 a mladík se jim bohatě odměnil hned na první soutěži, na kterou přijel. Při svém debutu zvítězil sice jen v jediné (úvodní) zkoušce soutěže, ale po celou soutěž dokázal držet krok s nejrychlejšími a po zásluze si z Řecka odvezl prvenství.

"Je to velmi pěkné, když při svém debutu vyhrajete soutěž. Tento závod je jedním z nejobtížnějších na světě, takže jsem opravdu šťastný!" prohlašoval emotivně po dojezdu do cíle jedenadvacetiletý Lotyš. Bonusem za svoji rychlost mu je i Colin McRae ERC Flat Out Trophy.

Bude výkon talentovaného jezdce hozenou rukavicí pro automobilky?

Komentářů celkem: 1
13. 5. 2016 11:031
0 0
pro zajímavost - loni testoval na Malontech:
http://www.rallyekrumlov.cz/amk/galerie/2015/testsrt2015/fotogalerie.htm
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!