Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 5. 2016 18:44 − 1927× − 0

Kevin Abbring by rád dokončil na bodech

Testman Hyundai motorsportu Kevin Abbring dostal volno od svých povinností a v Portugalsku si poprvé letos vyzkouší i20 WRC.

Nizozemský testman Hyundai motorsportu Kevin Abbring měl dosavadní letošní program zaplněný vývojem připravované i20 R5, ale vedení týmu mu také slíbilo tři světové starty s loňskou evolucí i20 WRC a prvním z nich bude Rally Portugal na jejíž start se postaví po čtyřech letech.

Předchozí dva starty si připsal v roce 2010, kdy se s Cliem R3 účastnil juniorského šampionátu a druhý start přidal o dva roky později, kdy však v barvách Volkswagen motorsportu se svou Fabií S2000 havaroval již na shakedownu. Avšak to však Kevina Abbringa zpětně kvůli zkuešenostem příliš mrzet nemusí, protože loni se soutěž přesunula na druhou stranu Portugalska do nového centra Matosinhos.

"Zkušenosti se závoděním v Portugalsku mám z doby před několika roky, kdy jsem se účastnil juniorského šampionátu, ale rychlostní zkoušky na severu země jsou pro mě úplnou novinkou. Mám pocit jako kdybych začínal znova od začátku, ale hlavní bude se koncentrovat na mou jízdu a týmu ukázat nejlepší možný výkon," říká ke svým předchozím zkušenostem se soutěží Kevin Abbring a pokračuje plány, se kterými se na start postaví, "půjde pro mě o další sbírání zkušeností, takže je potřeba postupovat zkoušku po zkoušce. Opravdu bych rád dokončil v TOP 10 a vybojoval nějaké body, ale Portugalsko je krokem na cestě k Sardinii, kde doufám, že ukáži více."

Kevin Abbring pojede, jak by se dalo čekat, v béčku Hyundai, kde bude jeho stájovým kolegou Thierry Neuville, jenž musel pro Portugalsko a Sardinii přepustit i20 WRC s nejnižším startovním číslem Haydenu Paddonovi. Ale nějaké srovnávání s týmovými kolegy nebude z Nizozemcovy strany na místě, protože jedna pojede se starším autem a pak taky bude ve WRC sedět po delší době. "Jsem ohromně nadšený tím, že se opět při soutěži dostanu do vozu WRC. Jako testovací jezdec je dobré mít najety nějaké ty ostré kilometry stejně tak, jak je důležitá všechna další práce při vývoji, takže se už nemůžu dočkat, až v Portugalsku odstartuji," dodává Kevin Abbring.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!