Duck Racing úspěšný na Red Bull Ringu i ve Vyškově

Jak to na vyškovské soutěži bývá, i letos se závodilo na blátě, prachu a kamení.

Pražský tým Duck Racing čekala druhá letošní dvojitá šichta. Zatím co se okruhová část týmu přesunula do Rakouska, na trať Formule 1 Red Bull Ring, tak druhá část týmu čekal další podnik Rallysprint Série ve Vyškově.

V podhůří rakouských Alp čekal na jezdce týmu Duck Racing totožný scénář, jako na maďarském Hungaroringu. Daniel Skalický absolvoval oba sprinty s modrým BMW týmu Petr Kačírka, zatímco do vytrvalostního závodu opět naskočil v silné Alpině pronajaté od Racing Trevor. Petr Kačírek pak absolvoval vytrvalostní závod s Marcelem Kusínem a jeho Ferrari F430 GT2.

Dan Skalický opět sbíral poháry, ostatně, jak to má ve zvyku. V prvním závodě nestačil ve třídě do 3500 ccm pouze na Slováka Durase, nicméně ve druhé jízdě již přesvědčivě zvítězil. Do vytrvalostního závodu sice Skalický startoval z boxové uličky, ale i přes tento handicap byl schopný dotáhnout se na čelo závodu. Po půl hodině závodu jej však zradila technika a tak byl nucen odstoupit ze čtvrtého místa. Petr Kačírek pak získal páté místo i přesto, že si ve vytrvalostním závodě moc nezazávodil. Na trať totiž vjel brzy safety car, jenž se vrátil do boxů, ale za malou chvíli opět zpomalil závod a dovezl jej až do cíle. Kačírek tak strávil za volantem pouhých 6 závodních kol.

„Dan jel velice zkušeně a opět ukázal, jak rychlý dokáže být. Je proto velká škoda, že ho ve vytrvalosti zradila technika. Náš vytrvalostní závod, který jsem absolvoval s Marcelem, probíhal skvěle. Marcel dokázal během svého stintu předjet 11 soupeřů, což bylo skvělé. Během zastávky v boxech sice auto na chvíli zastávkovalo, ale naštěstí opět nastartovalo a já mohl začít závodit. Celkově jsem ale závodil pouhých šest kol, protože na trati byl dvakrát safety car. I tak jsem si ale závodní víkend na Red Bull Ringu moc užil,“ prozradil k okruhové misi Petr Kačírek.

Závodilo se i na Hané. Ve Vyškově totiž proběhl druhý sprint sezony. A jak to na vyškovské soutěži bývá, i letos se závodilo na blátě, prachu a kamení. Ostrou rally absolvovali i Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou a po smolné Valašce se jim tentokrát dařilo. V silné konkurenci získali se starším modelem Subaru Impreza STi 11. místo v absolutním pořadí.

„Lumír se Zdeňkem si vedli ve Vyškově skvěle. Auto navíc fungovalo, což byl základ dobrého výsledku. Lumír zajel opravdu skvělý výsledek, protože jede s autem, které závodilo už v roce 2006 na Rally Bohemia s Vojtou Štajfem za volantem. 11. místo absolutně a pomyslné třetí v produkčních vozech, je opravdu výborný výsledek,“ dodal Kačírek.

Duck Racing pak už příští týden čeká druhý podnik MČR v rally. Tentokrát se bude závodit v okolí Českého Krumlova.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!