22. 5. 2016 19:40 − 1755× − 0

Jak ve Vyškově pršelo a koho bolel zub

Posádka Jiří Hladík – Veronika Ščotková se po vítězné valašce těšila na 24. Rally Vyškov.

Posádka Jiří Hladík – Veronika Ščotková se po vítězné valašce těšila na 24. Rally Vyškov.

Před vyškovskou rally prošel swiftík důkladnou kontrolou, aby vše opět perfektně fungovalo. Předělávalo se vnitřní vedení paliva a elektrických svazků, proběhlo důkladné čištění motorového prostoru, čištění a kontrola unibalů, výměna řemenů a náplní, došlo i na opravu kličky stahování okna. Vzhledem ke zkušenostem z valašky jsme před Vyškovem ještě upravili nastavení tlumičů a těšili se na start závodu. Obrovský dík si v této souvislosti zaslouží Jindra Křístek a jeho společnost Protlum za podporu a výrobu tlumičů, které fungují perfektně. Musím ocenit i jejich přístup k testování a rady při nastavení podvozku.

Bohužel v den odjezdu ve čtvrtek přišla od Veroniky nepříjemná zpráva o bolesti zubů (kdo zažil, ten nezapomene) a už to vypadalo, že budu muset rychle najít náhradu. Začal jsem tedy obvolávat známé a narychlo hledat volného mitfáru. Musím moc poděkovat Martinu Hejhalovi, který byl ochoten pomoct, ovšem holka je bojovník a řekla, že pojede i pod práškami na bolest. Když víte, jak dokážou zuby bolet, tak takový spolujezdec u vás hned stoupne v ceně. Naštěstí jsme psali jenom tři rychlostky, tak to šlo rychle.

V sobotu ráno Verča posnídala Valetol a jelo se do servisu. Na první vložku jsme bohužel neměli moc co obout, tak jsme zvolili podivný kompromis, který sice nefungoval na první silně rozbahněné RZ, ale na druhou měl být za daných podmínek vyhovující. Bylo rozhodnuto první rychlostku nějak proklouzat do cíle a na druhé zaútočit. Na startu dvojky sice swiftík zatroubil do útoku, ale zhruba po deseti metrech ukončila naše snažení prasklá levá poloosa. Obě poloosy přitom mají najeto přes 300 závodních kilometrů a je to zakázková výroba… Vzhledem k tomu, co nás potkalo před startem, jsme strašně moc chtěli vyhrát, ale někdy to prostě přes veškeré úsilí nejde. Já musím poděkovat mechanikům a Veronice za jejich snahu a obětavost.

V současné době pracujeme na autě, aby bylo v nejlepší možné kondici na červencovou Rally Pačejov.

Nakonec bych ještě rád zmínil jednu věc. Před ČK1 jsme si dávali helmy a přišel za námi pan Štolfa, aby nám popřál štěstí do závodu. Může to znít zdánlivě jako maličkost, ale mě to vážně moc potěšilo. Jindra Štolfa je prostě formát a pro nás je ctí s ním závodit.

foto: rallyservice.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!